ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωλοτούμπα από Μπαλαούρα – Ρίχνει ευθύνες στη ΝΔ

Κωλοτούμπα από Μπαλαούρα – Ρίχνει ευθύνες στη ΝΔ

Να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες δηλώσεις του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων επιχειρεί ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι απομόνωσε μέρος των δηλώσεών της.

Την ώρα που η αντιπολίτευση εξαπολύει δριμύτατη επίθεση εναντίον του και παράλληλα το Μαξίμου τον αδειάζει διατηρώντας αποστάσεις, ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται να... ζητάει και τα ρέστα πετώντας το... μπαλάκι στην εξέδρα.

«Η ΝΔ, μια σύγχρονη και συνάμα τραγική Ηρωδιάδα, σε συγχορδία με τα μιντιακά της φερέφωνα, μη έχοντας κάτι να πει και να προτείνει για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, βρήκε ευκαιρία να ξεσαλώσει με αφορμή συνέντευξή μου στο ρ/σ "Παραπολιτικά". Απομονώνοντας και κόβοντας φράσεις, νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος για να κτυπήσουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό».

Ο βουλευτής Ηλείας κάνει τη γνωστή πλέον κωλοτούμπα και διευκρινίζει: «Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ονομασία της ΠΓΔΜ, με την οποία συμφωνώ απολύτως, είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων.
Ακολουθούν τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της συνέντευξής μου:

1. Πρέπει να υπάρξει λύση. Λύση με συμβιβασμό. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία στο παρελθόν λόγω πιέσεων από κοινωνικούς παράγοντες στην Ελλάδα. Και το έχουμε και αυτό κληρονομήσει...

2. Δεν θα είχα καμιά αντίρρηση για όνομα Βόρεια Μακεδονία όπως και για το Σλαβομακεδονία. Δηλαδή ένας γεωγραφικός ή εθνικός.. .. προσδιορισμός.

3. Σε ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου αν απορρίπτω το όνομα Μακεδονία απάντησα: "Εγώ προσωπικά όχι.. Πρέπει βέβαια και από την άλλη πλευρά να υπάρξουν κινήσεις τακτοποίησης κάποιων πραγμάτων που δεν τα τακτοποιούν, ίσα-ίσα τα οξύνουν.

Αλλά είναι και γελοίο αυτό το πράγμα... ο καθένας να φοράει χλαμύδα και να λέει είμαι απόγονος του Μεγαλέξανδρου..

Έπρεπε να είχαν λυθεί πολλά χρόνια τώρα. Δυστυχώς και η κυβέρνηση τότε του Κων/νου Μητσοτάκη υπέκυψε και άλλες κυβερνήσεις δεν το είχαν προχωρήσει. Θυμάμαι την πρόταση Πινέιρο η οποία ήταν πάρα πολύ καλή..."

«Είναι προτιμότερο για τη ΝΔ να προσπαθήσει να ψελλίσει, έστω και γλίσχρες απαντήσεις για την αυριανή συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στις οποίες διέπρεψε ως κυβέρνηση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλαούρας είπε νωρίτερα σήμερα ότι δεν θα απέρριπτε το όνομα «Μακεδονία», χωρίς κανέναν άλλο προσδιορισμό.