ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χτύπημα Μάρδα: Δεν πήγαμε άσχημα στην Ειδομένη!

Νέο χτύπημα Μάρδα: Δεν πήγαμε άσχημα στην Ειδομένη!

Ο υπουργός που πριν από ένα χρόνο «βρήκε» 400 εκατ. ευρώ στο δρόμο από τοσπίτι στο γραφείο του στο υπουργείο, «έφτιαξε» Νταβός στον Ευβοϊκό... βρήκε επενδυτές στους πρόσφυγες τώρα με τη δύναμη της «θετικής ενέργειας» θεωρεί ότι«δεν πήγαμε άσχημα στην Ειδομένη»....!

Ακολούθως, επί της ουσίας εμμένοντας, στην τοποθέτησή του περί επενδυτών-προσφύγων εξήγησε πως η πρότασή του δεν έχει καμία σχέση με την Ειδομένη και πρόκειται για εισήγηση με ορίζοντα μηνών ή ετών.

Ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στο Σκάι ανασκεύασε λέγοντας «εγώ δεν αναφέρθηκα στην Ειδομένη, οι συνάδελφοί σας το ανέφεραν».

Ο αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις υφυπουργός Εξωτερικών, ωστόσο, ως άλλος Μίδας, επέμεινε πως «στο σύνολο των προσφύγων που έρχονται υπάρχει αριθμός με χρήματα, αυτόν μπορούμε να τον προσεγγίσουμε, ώστε αυτά τα χρήματα να τα επενδύσει στη χώρα».

«Στην Αίγυπτο αυτός ο κόσμος έχει επενδύσει από 400 εκατ. ευρώ έως 500 εκατ. ευρώ το 2011, στην Τουρκία αυτός ο κόσμος έχει επενδύσει 220 εκατ. ευρώ και έχει ανοίξει 4.000 επιχειρήσεις, και υπάρχουν άλλα πάρα πολλά παραδείγματα» πρόσθεσε.

Με δεδομένη την απουσία του κράτους ο κ. Μάρδας ανέφερε επίσης ότι «δεν πήγαμε άσχημα στην Ειδομένη». «Και μια καλή οργανωμένη χώρα με πολιτοφυλακή παρά το "α", παρά το "β" παρά το "γ" παρά το "δ" μην πιστεύετε ότι θα τα πήγαινε καλύτερα... Σε πολύ οργανωμένα κράτη παρά τις προϋποθέσεις δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το κράτος σε έκτακτες περιστάσεις» εξήγησε.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο υφυπουργός ανέφερε το ΝΑΤΟ, κάνοντας λόγο για μη επαρκή φύλαξη των ελληνικών συνόρων: «Και το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορά μας» σημείωσε, για την επιχείρηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Αιγαίο.

Σχετικές ειδήσεις