ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση Βουλή: Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για την υπόθεση Siemens

Συζήτηση Βουλή: Πυρά Τσίπρα κατά Μητσοτάκη για την υπόθεση Siemens

«Μπορείτε να βοηθήσετε με τις γνωριμίες σας στη Siemens»

Αιχμές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη σχέση του με την εταιρεία Siemens άφησε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens τη χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης κάνοντας λόγο για απαράδεκτο εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπογράφτηκε ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την εταιρεία.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν είχε ηθικές αναστολές και στις 23/8 ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κυρώθηκε από τη βουλή. Έτσι επιχειρήθηκε να ξεπλυθεί τόσο το πολιτικό προσωπικό, όσο και η ίδια η εταιρεία. Το ποσό που πλήρωσε η Siemens ήταν μόλις 200 εκατ. ευρώ όταν η βουλή υπολόγισε τη ζημιά στα 2 δισ.», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε πως προτίθεται να ζητήσει τη σύσταση επιτροπής για να έναν αναδιακανονισμό της Siemens και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συμμετάσχει στην επιτροπή. «Να συμμετάσχετε κι εσείς σε αυτή την επιτροπή, άλλωστε οι γνωριμίες σας με πρόσωπα της εταιρίας θα φανούν χρήσιμες στην υπόθεση», είπε ο πρωθυπουργός αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της ΝΔ για τη σχέση του με την εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Σχετικές ειδήσεις