ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό: Πιέζει η Κομισιόν για ρύθμιση αδυναμιών έως τη Δευτέρα

Προσφυγικό: Πιέζει η Κομισιόν για ρύθμιση αδυναμιών έως τη Δευτέρα

Στην ανάγκη να έχουν ρυθμιστεί μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα όλες οι αδυναμίες που έχουν εντοπίσει ο ΟΗΕ και διεθνείς μη κυβερνητικοί οργανισμοί στην εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία, αναφέρθηκε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις ελληνικές και τις τουρκικές αρχές έτσι ώστε να υφίστανται τη Δευτέρα όλες οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία», δήλωσε η Αντρέεβα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «ακόμα δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο».

Αναφορικά με την την κριτική που ασκούν οι εν λόγω οργανισμοί, η εκπρόσωπος είπε πως η Επιτροπή γνωρίζει για τα προβλήματα «χωρητικότητας» των hot spots καθώς και για τις «εντάσεις» που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε ότι η Κομισιόν βρίσκεται επί τόπου για να «βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να διαχειριστούν την κατάσταση με κάθε δυνατό μέσο».

Εξάλλου, σε σχέση με την κριτική που αφορά την κατάσταση στην Τουρκία, η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, δήλωσε πως λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν αυτοί οι ισχυρισμοί.

Υπενθυμίζεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε σήμερα ότι οι συνθήκες στους καταυλισμούς προσφύγων επιδεινώνονται και πως θεωρεί υπαρκτό των κίνδυνο των τραυματισμών, δεδομένων των κρουσμάτων βίας των τελευταίων ημερών.

Σχετικές ειδήσεις