ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις Wikileaks: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αδειάζει» το ΔΝΤ

Αποκαλύψεις Wikileaks: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «αδειάζει» το ΔΝΤ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις αποκαλύψεις των Wikileaks με τους διαλόγους Τόμσεν - Βελκουλέσκου για το ελληνικό πρόγραμμα και όπως φαίνεται η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δείξει την πόρτα της εξόδου στο ΔΝΤ.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Μεταξύ των άλλων ο κ Παυλόπουλος είπε στον πρωθυπουργό ότι το ρολό του ΔΝΤ μπορεί να το παίξει ο ESM, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου στο ΔΝΤ και τις επόμενες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επικοινωνήσει με την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για να την ρωτήσει αν αυτά που διέρρευσαν την καλύπτουν θεσμικά ή είναι απόψεις του Πολ Τομσεν.

Αποκαλύψεις Wikileaks: Εξηγήσεις από το ΔΝΤ ζητάει η κυβέρνηση

Στην επίθεση περνά η κυβέρνηση μετά τους «καυτούς» διαλόγους Τόμσεν - Βελκουλέσκου που αποκάλυψαν τα WikiLeaks

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από το ΔΝΤ, για το κατά πόσο τα σχέδια χρεοκοπίας της Ελλάδας λίγο πριν το δημοψήφισμα για παραμονή ή μη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν επίσημη θέση του ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το κατά πόσον τα σχέδια χρεοκοπίας της Ελλάδας λίγο πριν το δημοψήφισμα για παραμονή ή μη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν την επίσημη θέση του Ταμείου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η δήλωση έγινε μετά την αποκάλυψη απόρρητου διαλόγου των Πολ Τόμσεν και Ντέλια Βελκουλέσκου από τα WikiLeaks, την οποία ακολούθησε σύγκληση σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ρoή Ειδήσεων