ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε το αμφιλεγόμενο πόθεν έσχες του Τσίπρα για το 2010

Δείτε το αμφιλεγόμενο πόθεν έσχες του Τσίπρα για το 2010

Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ΔΟΛ μετά το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», βάσει του οποίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του 2010 και του 2011 εταιρία στην οποία συμμετείχε μαζί με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και ένα ακόμη πρόσωπο από το 2007.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην ομόρρυθμη εταιρεία Αγνάντι ΟΕ που είχε ιδρύσει από κοινού με τον Νίκο Παππά και άλλο ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το 2007, ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του, όταν της μεταβίβασε το μερίδιό του τον Ιανουάριο του 2010 ενώ είχε εκλεγεί βουλευτής τρεις μήνες νωρίτερα.

Μετά την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου, ο ΔΟΛ επέστρεψε μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης των Νέων, δημοσιεύοντας δυο αντίτυπα του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού στα οποία εμφανίζεται να έχει δηλώσει ότι δεν συμμετέχει πλέον στην εταιρεία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι δηλώσεις πόθεν έσχες του 2010 έχουν δημοσιοποιηθεί και κρατηθεί από τη Βουλή που τις είχε δώσει τότε σε όλα τα ΜΜΕ σε ηλεκτρονική μορφή.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «Τα Νέα» αναρτούν τη δήλωση του 2010 για ενημέρωση της κοινής γνώμης και αποκατάσταση της αλήθειας, «καθώς προκύπτει σαφώς ότι δεν έχει δηλωθεί η εταιρεία στο Πόθεν Έσχες του 2010 του κ. Τσίπρα».

Η ιστοσελίδα υπενθυμίζει μάλιστα ότι η εκποίηση του εταιρικού μεριδίου από πλευράς του νυν πρωθυπουργού, «η οποία έγινε τον Ιανουάριο του 2010, δεν αναγράφεται στη δήλωση Πόθεν Έσχες του 2011, που είναι επίσης δημοσιοποιημένη».

Και καταλήγει: «Τα ερωτήματα λοιπόν παραμένουν ή μάλλον πολλαπλασιάζονται».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

pothen esxes1
pothen esxes2

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ

Θυμηθείτε ΕΔΩ τι έγραψαν «ΤΑ ΝΕΑ»

Μαξίμου: «Άνθρακες ο θησαυρός»

Σκληρή και γεμάτη ειρωνεία είναι η απάντηση του Μαξίμου, το οποίο κάνει λόγο για παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας

Στην ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται αναλυτικά:

«Η παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας»

Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Την ημέρα που όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναδεικνύουν την αποκάλυψη των Panama Papers, τα «Νέα» δημοσιεύουν μια νέα ακόμη πιο τρομακτική αποκάλυψη.

Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!

Τι να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή!

Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!

ΥΓ.1: Η τρομακτική αποκάλυψη των «Νέων» έρχεται τρίτη και καταϊδρωμένη. Προηγήθηκε το ίδιο ακριβώς δημοσίευμα (πού αλλού;) στο «Πρώτο Θέμα» το 2009 (9/8) και στα «Παραπολιτικά» το 2012 (22/9).

ΥΓ.2: Άνθρακες ο θησαυρός. Στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει κανονικά από το 2010 τη συμμετοχή του στην εν λόγω εταιρεία. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη δήλωση του Υπουργού Επικρατείας.

Σχετικές ειδήσεις