ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Στα «νύχια» των ξένων funds οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της ελληνικής περιφέρειας

Νικολόπουλος: Στα «νύχια» των ξένων funds οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της ελληνικής περιφέρειας

«Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες των τοπικών κοινωνιών της Αχαΐας, της Εύβοιας, της Λαμίας, της Λήμνου και της Λέσβου, της Δυτικής Μακεδονίας, κλπ, θα είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν... τι πάει να πει ξένο fund και θα κινδυνεύσουν με αφανισμό εξαιτίας των δανείων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν, την ίδια στιγμή που κάποιοι... εντιμότατοι κύριοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν ασυλία για τα δικά τους θαλασσοδάνεια και προστασία από ένα κράτος, που δυστυχώς εξακολουθεί να παραμένει ακριβό στα πίτουρα και φτηνό στο αλεύρι, ρίχνοντας το βάρος της κρίσης στις πλάτες των πιο αδύναμων πολιτών».

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος την παραχώρηση από την Τραπεζα της Ελλάδος του χαρτοφυλακίου των τραπεζών που έχουν τεθεί σε εκκαθάριση, μεταξύ των οποίων και οι Συνεταιριστικές Τράπεζες της Αχαΐας, της Δωδεκανήσου, της Λέσβου – Λήμνου, της Πελοποννήσου, κλπ, καθώς επίσης και άλλες τράπεζες με «κακά» δάνεια (ΑΤΕ, FBB, Proton, ΤΤ, κ.α.), συνολικού ύψους 9 δις ευρώ.

Σύμφωνα με την ΤτΕ η εταιρεία PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε., (στην οποία συμμετέχουν ως μέτοχοι οι εταιρείες PwC Business Solutions Α.Ε., Qualco Α.Ε. και Hoist Kredit Aktiebolag), αντικαθιστά τους υφιστάμενους ειδικούς εκκαθαριστές και αναλαμβάνει, ως bad bank, την διαχείριση του συνόλου των «κόκκινων» δανείων των υπό εκκαθάριση τραπεζών.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, σημαίνει ότι δανειολήπτες που μέχρι σήμερα δεν εξυπηρετούσαν τα δάνειά τους, θα βρεθούν τώρα στη «σέντρα», καθώς η νέα εταιρεία θα προσπαθήσει να αντλήσει το μέγιστο δυνατό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αφού από αυτή τη διαδικασία θα μεγιστοποιήσει και τα δικά της κέρδη.

«Αυτό σημαίνει ότι χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία και αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης με ξεχωριστό τρόπο, χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες των τοπικών κοινωνιών που έχουν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα της οικονομικής κρίσης, θα κινδυνέψουν πλέον με αφανισμό και ρευστοποίηση της όποιας περιουσίας τους, προκειμένου να ξεπληρωθούν τα δάνειά τους», καταλήγει ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ρoή Ειδήσεων