ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Συριζαίων βουλευτών στην… κυβέρνηση για τα επεισόδια στον Πειραιά!

Επίθεση Συριζαίων βουλευτών στην… κυβέρνηση για τα επεισόδια στον Πειραιά!

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον Πειραιά μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αριστερών οργανώσεων, εξέδωσε το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας κριτική τόσο στη στάση της Αστυνομίας, όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα – Σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, η ανακοίνωση αφήνει αιχμές για την καθυστέρηση που υπάρχει στην «κάθαρση της αστυνομίας από ακροδεξιούς θύλακες», αλλά και για αυτήν που παρατηρείται στην εκδίκαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικά:

«Τα βίαια επεισόδια στον Πειραιά από μέλη της ΧΑ υπό τις διαταγές και την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών Κασιδιάρη και Λαγού και την κάλυψη της αστυνομίας μας δείχνουν ότι η ΧΑ προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι. Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου συνιστά μείζον πολιτικό ζήτημα, σχετίζεται όμως και με την απονομή δικαιοσύνης.

Η υπέρμετρη καθυστέρηση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά και η απαράδεκτη εικόνα μελών της ΧΑ να χτυπούν μέσα από τις τάξεις της διμοιρίας ΜΑΤ δίνουν την εντύπωση ότι το κράτος αδρανεί ή και συναινεί. Απαιτούμε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών σε αστυνομικά όργανα που εμπλέκονται.

Ζητάμε επίσης από τους Δικηγορικούς Συλλόγους να δώσουν άδειες στους συνηγόρους, να μεταφερθεί η δίκη στο κέντρο (Εφετείο Αθηνών) και να γίνει ότι χρειάζεται για να διεξαχθεί συντεταγμένα και να μην επιμηκύνεται σε βαθμό που ουσιαστικά θα μπορούσε να σημαίνει την ακύρωσή της. Είναι επείγουσα ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα η κάθαρση της αστυνομίας από ακροδεξιούς θύλακες και ο εκδημοκρατισμός που δεν έχει γίνει. Ο νεοναζισμός με την εγκληματική του δράση δεν πρέπει να ξανασηκώσει κεφάλι».

Την ίδια ώρα, ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης για τα επεισόδιο στον Πειραιά από μέλη της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτήν αναφέρεται:

«Την Παρασκευή 8/4/2016 περί ώρα 18.00, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ενάντια στους πρόσφυγες, υπό την καθοδήγηση των υπόδικων βουλευτών Λαγού Ιωάννη και Κασιδιάρη Ηλία. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αυτής, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από βιντεοσκοπημένο υλικό που προβλήθηκε πανελλαδικά από όλα τα κανάλια, παρακολουθήσαμε όλοι την τέλεση σωρείας αδικημάτων, με ιδιαίτερα ανησυχητική τη δολοφονική απόπειρα με σιδερόβεργα σε βάρος μέλους τηλεοπτικού συνεργείου.

Από το βιντεοσκοπημένο υλικό καθίσταται σαφές ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν οργανωμένα, τελούσαν υπό τις διαταγές των υπόδικων βουλευτών τους, χρησιμοποιούσαν ρόπαλα και κοντάρια ως όπλα και προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε δημοσιογράφους και άλλους πολίτες. Επίσης διαπιστώθηκε ότι κάποια μέλη της οργάνωσης αυτής βρίσκονταν μέσα στις τάξεις διμοιρίας ΜΑΤ προβαίνοντας σε βίαιες ενέργειες.

Επειδή οι δράστες των ως άνω βίαιων επεισοδίων είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και τελούσαν υπό τις διαταγές των παρόντων βουλευτών, οι οποίοι και γνωρίζουν την ταυτότητά τους.

Επειδή μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν προβεί σε ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπρησμούς κτλ, όπως προκύπτει από δικαστικές αποφάσεις, ενώ ήδη δικάζονται μέλη και οι βουλευτές της για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Επειδή το κράτος έχει πρωταρχική υποχρέωση να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια αλλά και να παρέχει άμεση και αποτελεσματική έννομη προστασία σε κάθε πρόσωπο που βρίσκεται στην επικράτειά του.
Επειδή ανάλογες δράσεις πλήττουν τον πυρήνα του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας και της ασφάλειας».

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. 1. Έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες των βίαιων επεισοδίων και ιδίως ο δράστης με τη σιδερόβεργα;

2. 2. Έχει ξεκινήσει δικαστική διερεύνηση σε βάρος και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι διοργάνωσαν και καθοδηγούσαν τις βίαιες πράξεις;

3. 3. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ σε βάρος των μελών της ως άνω διμοιρίας;

4. 4. Σε τι ενέργειες θα προβούν οι κ.κ Υπουργοί για τον εκδημοκρατισμό της αστυνομίας;»

Ρoή Ειδήσεων