ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή δικογραφίες για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ

Στη Βουλή δικογραφίες για βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ

Την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών και συγκεκριμένα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, του βουλευτή του ίδιου κόμματος Χρήστου Μπγιάλα, του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου και του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλο καλείται να αποφασίσει η Βουλή και η Ευρωβουλή.

Σε βάρος των παραπάνω έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για διάφορες υποθέσεις.

Ειδικότερα:

Ο κ. Πολάκης, με την προγενέστερη ιδιότητα που είχε αυτή του δημάρχου Σφακίων, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της παράβαση του νόμου περί αιγιαλού και παραλίας και συγκεκριμένα φέρεται να παραβίασε το νόμο 2971/2001 που αφορά την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας.

Και αυτό γιατί το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου στη θέση Μάρμαρα (ή Διαλεσκάρι) των Σφακίων του νομού Χανιών επέφερε μεταβολή στην θάλασσα και τον αιγιαλό, καθώς χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής (κτηματική υπηρεσία) κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων.

Παράλληλα, τη Βουλή και η Ευρωβουλή θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας των κ.κ. Ζαριανόπουλου – Μηταφίδη, καθώς το 2011 ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να χορηγηθεί άδεια για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε κοινόχρηστο χώρο πεζόδρομου. Με την άδεια που χορηγήθηκε παρεμποδίζεται η πρόσβαση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως είναι ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα, κ.λπ.

Ακόμη, κατά του κ. Μπγιάλα έχει κατατεθεί μήνυση από κάτοικο της των Γρεβενών για εξύβριση και απειλή, σχετικά με την αποψίλωση ενός χαντακιού. Ο βουλευτής φέρεται να είπε στον συμπατριώτη του: «Είσαι ανώμαλος και κοπέλι. Αν έρθω εκεί θα σε τσιτσιαλίσω, θα σε κάνω λιώμα».

Τέλος, ο κ. Μίχος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες του έτους 2013 (που αφορά το 2012), καθώς αναγράφεται μηδενικό εισόδημα. Κατά την δήλωση υπήρχε αρνητικό εισόδημα, λόγω της ζημιάς που είχε από ατομική επιχείρηση, αλλά κατά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η οποία διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία Εφετών, δεν έχουν προσκομιστεί επαρκή στοιχεία απόδειξης του τρόπου χρηματοδότησης της οικονομικής ζημιάς.

Σχετικές ειδήσεις