ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση «καίει» Τσίπρα και κυβέρνηση: Προβάδισμα ΝΔ 6% και πρόωρες εκλογές

Νέα δημοσκόπηση «καίει» Τσίπρα και κυβέρνηση: Προβάδισμα ΝΔ 6% και πρόωρες εκλογές

Προβάδισμα 6% της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου και «κεφάλι» 18 μονάδων στην παράσταση νίκης, δείχνει νέα δημοσκόπηση, βάσει της οποίας το 47% των ερωτηθέντων επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ μόλις το 32% των πολιτών προτιμούν την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράσταση με 5,5%, όσο έχει και το ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα με 3%, ενώ Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν μόλις 2,5%.

Παράλληλα, όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά 7% του Αλέξη Τσίπρα (30%-23%), την ίδια ώρα που στην παράσταση νίκης, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες (50%-32%).

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%, ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Ποσοστό 3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα, 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και 2,5% δεν απαντούν.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (49%) θεωρεί ότι το κλίμα στην οικονομία θα βελτιωθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, έναντι 44% που πιστεύει το αντίθετο.

Το 72% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, με το μόλις 21% να τη θεωρεί θετική και μάλλον θετική.

Σε ερώτημα για την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.
Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Τελευταία είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

Δείτε όλους τους πίνακες αναλυτικά:

dimskopisi1
dimoskopisi2
dimoskopisi3
dimoskopisi4
dimoskopisi5
dimoskopisi6
dimoskopisi7
dimoskopisi8
dimoskopisi9
dimoskopisi10
dimoskopisi11
dimoskopisi14
dimoskopisi15
dimoskopisi16
dimoskopisi17

Ρoή Ειδήσεων