ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση «καίει» Τσίπρα και κυβέρνηση: Προβάδισμα ΝΔ 6% και πρόωρες εκλογές

Νέα δημοσκόπηση «καίει» Τσίπρα και κυβέρνηση: Προβάδισμα ΝΔ 6% και πρόωρες εκλογές

Προβάδισμα 6% της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου και «κεφάλι» 18 μονάδων στην παράσταση νίκης, δείχνει νέα δημοσκόπηση, βάσει της οποίας το 47% των ερωτηθέντων επιθυμεί πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 31%, έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ μόλις το 32% των πολιτών προτιμούν την παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Χρυσή Αυγή με 6,5%, ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράσταση με 5,5%, όσο έχει και το ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα με 3%, ενώ Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν μόλις 2,5%.

Παράλληλα, όσον αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά 7% του Αλέξη Τσίπρα (30%-23%), την ίδια ώρα που στην παράσταση νίκης, η ΝΔ βρίσκεται μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες (50%-32%).

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 25%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5%, ΚΚΕ 5,5%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%, ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%, ΠΟΤΑΜΙ 2,5%, ΑΝ.ΕΛ. 2,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Ποσοστό 3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα, 8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και 2,5% δεν απαντούν.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα ερωτήματα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (49%) θεωρεί ότι το κλίμα στην οικονομία θα βελτιωθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, έναντι 44% που πιστεύει το αντίθετο.

Το 72% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, με το μόλις 21% να τη θεωρεί θετική και μάλλον θετική.

Σε ερώτημα για την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η Ελλάδα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.
Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Τελευταία είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

Δείτε όλους τους πίνακες αναλυτικά:

dimskopisi1
dimoskopisi2
dimoskopisi3
dimoskopisi4
dimoskopisi5
dimoskopisi6
dimoskopisi7
dimoskopisi8
dimoskopisi9
dimoskopisi10
dimoskopisi11
dimoskopisi14
dimoskopisi15
dimoskopisi16
dimoskopisi17

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων