ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Την Πέμπτη κατατίθεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Βουλή: Την Πέμπτη κατατίθεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Δεν μεταβάλλεται ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου ως προς το χρονοδιάγραμμα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, μετά και τις επαφές του οικονομικού επιτελείου στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», ο υπουργός Εργασίας προτίθεται να καταθέσει την Πέμπτη (21/04/2016) στη Βουλή το Ασφαλιστικό, ενώ πιθανότατα την προηγούμενη ημέρα θα έχει συνάντηση με το κουαρτέτο στο πλαίσιο της συνέχισης της διαπραγμάτευσης και στην προσπάθεια να αναζητηθούν και άλλα σημεία σύγκλισης, με αιχμή πάντα το «αγκάθι» των επικουρικών συντάξεων.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στάλθηκε την Παρασκευή στο Ελεγκτικό Συνέδριο και σήμερα, Δευτέρα θα υποβληθεί στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ώστε την ερχόμενη Πέμπτη να κατατεθεί στη Βουλή από τον Γιώργο Κατρούγκαλο, για να αρχίσει η συζήτησή του στις επιτροπές της Βουλής.

Εκ των πραγμάτων, όμως, οι κρίσιμες ψηφοφορίες, τόσο για το Ασφαλιστικό όσο και για το Φορολογικό, το οποίο δεν αποκλείεται να κατατεθεί επίσης την Πέμπτη στη Βουλή, θα γίνουν μετά το Πάσχα, ακόμη κι αν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί και το Eurogroup της Παρασκευής ανάψει «πράσινο φως» για τη συμφωνία.

Σχετικές ειδήσεις