ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: «Βήμα-βήμα ανακτούμε την αξιοπιστία μας»

Γ. Παπανδρέου: «Βήμα-βήμα ανακτούμε την αξιοπιστία μας»
Στο προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν σήμερα οι αρχηγοί των κομμάτων για να παραστούν στην δεξίωση για τα 37 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας...

Στο προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν σήμερα οι αρχηγοί των κομμάτων για να παραστούν στην δεξίωση για τα 37 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Από την τελετή απείχε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, όπως και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η φετινή επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, μας βρίσκει σε μία εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για την ιστορία μας σημειώνει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου: «Η διεθνής οικονομική κρίση σε συνδυασμό με δικές μας χρόνιες αδυναμίες και παθογένειες καθώς και επιζήμιες πολιτικές και πρακτικές των προηγούμενων ετών, έφεραν τη χώρα μας αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη απειλή που έζησε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες, την απειλή της χρεοκοπίας».

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, τους τελευταίους 21 μήνες, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε σκληρά για να βγούμε από την κρίση αλλά και για να ανατρέψουμε τις παθογένειες και τις αδυναμίες που μας έφεραν εδώ.

«Έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε. Και ήδη ο αγώνας μας έχει αποφέρει τους πρώτους καρπούς. Βήμα-βήμα ανακτούμε και πάλι την αξιοπιστία μας, την ισχύ μας και την αυτονομία μας, για να απαλλαγούμε από δάνειες δυνάμεις και εξαρτήσεις», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«Είμαι βέβαιος», καταλήγει, «πως η συλλογική μας προσπάθεια, θα μας οδηγήσει στη δημιουργία μιας καλύτερης και πιο ουσιαστικής δημοκρατίας που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Α. Σαμαράς: «Δεσμευόμαστε για μια Νέα Μεταπολίτευση»

«Στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον» τονίζει στο μήνυμά του για την 37η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς. Τιμούμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης ενώ «δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση» προσθέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τονίζει, τέλος, ότι «στις δύσκολες αυτές ώρες, μοναδικός γνώμονάς μας είναι το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Είναι η πίστη στην Ελλάδα του Πολιτισμού και της Ιστορίας. Είναι ο κοινός αγώνας των ανθρώπων αυτού του Τόπου, για την αναγέννηση της χαμένης Ελπίδας. Με Ανάπτυξη και Δικαιοσύνη. Με Εθνική Αυτοπεποίθηση και Αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες».

Ν. Μπακογιάννη: «Όπως η τυραννία καταρρέει, έτσι και η Δημοκρατία παρακμάζει»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «δύο είναι τα μεγάλα διδάγματα που οφείλουμε να συγκρατήσουμε κατά την φετινή 37η επέτειο από την αποκατάσταση της δημοκρατίας: Πρώτον, ότι, όπως η τυραννία καταρρέει επειδή αγνοεί τον λαό, έτσι και η δημοκρατία παρακμάζει όταν υπηρετεί τον λαϊκισμό και ενισχύει τον κρατισμό. Δεύτερον, ότι την (σωτήρια) εξωτερική αρωγή, που συνοδεύεται αναπόφευκτα όμως και από εξάρτηση, πάντοτε, από το Ναυαρίνο μέχρι το Μνημόνιο, την κατέστησαν αναγκαία τα δικά μας λάθη και οι εσωτερικές μας έριδες.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr