ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Ολοκλήρωση της συμφωνίας πριν από το Eurogroup

Γεροβασίλη: Ολοκλήρωση της συμφωνίας πριν από το Eurogroup

Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη θέση της. Είναι έτοιμη να υλοποιήσει όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο, τόνισε σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη,λίγο μετά από το τέλος της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Ακολούθως η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «όλα τα μακροοικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη αποδεικνύουν άλλωστε ότι η ελληνική οικονομία από τον Ιούλιο του 2015 έχει πάει πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις. Οικονομικά μεγέθη τα οποία αναμένεται να επαληθευτούν από τη Eurostat τις επόμενες ημέρες.
Αναμένουμε την ολοκλήρωση της συμφωνίας σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων πριν το Eurogroup, στη βάση των δεδομένων και των προτάσεων της ελληνικής πλευράς».

Επισήμανε δε ότι «τις επόμενες ημέρες κατατίθενται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής οι δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις που φέρουν τη σφραγίδα της κυβερνητικής πολιτικής για το ασφαλιστικό και τη φορολογία εισοδήματος».

Καταλήγοντας αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη διαπραγμάτευση είπε πως «σε ό,τι αφορά τις γνωστές διαφωνίες μεταξύ των θεσμών αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018, αλλά και για το βάθος της αναγκαίας αναδιάρθρωσης του χρέους, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία του Ιουλίου του 2015 είναι σαφής: Πρώτα η πρώτη αξιολόγηση και αμέσως μετά η συζήτηση και συμφωνία για το χρέος».