ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρον - άρον «μάζεψε» η κυβέρνηση την εξαίρεση των βουλευτών από το νέο Ασφαλιστικό

Άρον - άρον «μάζεψε» η κυβέρνηση την εξαίρεση των βουλευτών από το νέο Ασφαλιστικό

Με αντανακλαστικά που συνιστούν ντροπή και αίσχος για κυβέρνηση της Αριστεράς και έπειτα από ένα 48ωρο σφοδρότατων αντιδράσεων, το πρωθυπουργικό επιτελείο αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω σήμερα, Πέμπτη (21/04/2016) στο θέμα της εξαίρεσης των βουλευτών από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) που προβλέπει το Ασφαλιστικό.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ... ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

Σύμφωνα με διαρροές του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται ότι έχει δώσει ήδη εντολή στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να εντάξει τελικώς και τους βουλευτές στον ΕΦΚΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δεν αποκλείεται εντός της ημέρας ο κ. Κατρούγκαλος να προβεί στις σχετικές δηλώσεις, με τις οποίες θα ανακοινώνει την αλλαγή της διάταξης αυτής, που απαλλάσσει την ένταξη των βουλευτών από τον ενιαίο φορέα ασφάλισης που δημιουργείται βάσει του νέου νομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα έχει εγείρει ήδη από προχθές, Τρίτη (19/04/2016) σωρεία αντιδράσεων, καθώς ο υπουργός Εργασίας είχε υποστηρίξει πως για τις βουλευτικές συντάξεις «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

«Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ’ απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές, τις οποίες ρυθμίζει το νομοσχέδιο», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχετικές ειδήσεις