ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανακοίνωση του Μαξίμου για την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ

Η ανακοίνωση του Μαξίμου για την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εξέδωσε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης (27/04/2016) ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Τουσκ τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο Τουσκ, εφόσον η αδυναμία σύγκλησης του Eurogroup επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες, να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλησης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.

Εξάλλου, ο κ. Τουσκ διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι, εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλησης του Eurogroup.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανανέωσαν το τηλεφωνικό τους ραντεβού για αύριο το πρωί, προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση, έχοντας πληρέστερη εικόνα των δεδομένων.

Σχετικές ειδήσεις