ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτέλα: Τα «γερμανικά κοράκια» και το ΔΝΤ θέλουν να πετάξουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης

Πιτέλα: Τα «γερμανικά κοράκια» και το ΔΝΤ θέλουν να πετάξουν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης

Για επιθυμία του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, τον οποίο συμπεριέλαβε στα γερμανικά «γεράκια» , να δουν την Ελλάδα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε λόγο σε συνέντευξη του ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτών Τζιάνι Πιτέλα.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΑΝΙ ΠΙΤΕΛΑ – ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ

Σε συνέντευξή του στο Euractiv, αναφέρει ότι πολλοί θέλουν να δουν τον ασθενή (σς την Ελλάδα) νεκρό και κάνει λόγο για προσπάθεια που καταβάλλεται ότι δυνάμεις στην Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χρησιμοποιούν όπλα για να «καταστραφεί η κυβέρνηση που εξελέγη δημοκρατικά και ένα ολόκληρο έθνος, το οποίο καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες και σε οικονομικό επίπεδο αλλά και στην αντιμετώπιση της κρίσης με το προσφυγικό».

Κάνει μάλιστα λόγο για συνέχιση «της ταινίας που είδαμε και πέρυσι και μάλιστα με τους ίδιους πρωταγωνιστές».

Μάλιστα, αναφέρει ότι είναι λάθος και άνομο «να κουνάμε το χαρτί του Grexit» στην Ελλάδα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς την Ευρώπη.

«Αυτή εδώ και χρόνια έχει χύσει δάκρυα και αίμα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε «δυστυχώς ζητείται από την Ελλάδα ακόμη περισσότερη λιτότητα».

Εμείς λέμε «non passerano» επεσήμανε.

Σχετικές ειδήσεις