ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν θα αναζητήσουμε στηρίγματα από το παλιό πολιτικό σύστημα

Τσίπρας: Δεν θα αναζητήσουμε στηρίγματα από το παλιό πολιτικό σύστημα

Στην ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ και υπερασπίστηκε τις επιλογές της κυβέρνησής του στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό.

Δεσμευτήκαμε να προστατεύσουμε συντάξεις, μισθούς και πρώτη κατοικία και το πετύχαμε» είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του και συνέχισε:

«Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου η ΝΔ έλεγε πως η συμφωνία αυτή οδηγεί σε μονόδρομο για ασφαλιστικό.Περικοπή επικουρικών συντάξεων και μείωση εισοδημάτων μίας σύνταξης ανά έτος. Μας έλεγαν τότε πως αυτό είναι αναπόφευκτο. Ζητήσαμε συναίνεση στην εθνική γραμμή να προστατευτούν οι κύριες συντάξεις. Δεν την πήραμε. Τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας με τους δανειστές. Όμως η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει τις προσπάθειες που κάνουμε για προοδευτικές τομές».

O πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στον κοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του. «Μεθαύριο ψηφίζουμε μια φιλόδοξη μεταρρύθμιση που φέρνει σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, χωρίς να επηρεαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των επικουρικών χωρίς να χάσουν ούτε ευρώ η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων. Προστατεύονται όσοι έχουν σύνταξη έως 1300 ευρώ.

Αν δεν κάναμε αυτή την παρέμβαση σε λίγα χρόνια θα έπρεπε να έχουμε μαζικές περικοπές σε όλες τις συντάξεις».

Σχετικές ειδήσεις