ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό 2016-Παναγιωτόπουλος: «Ο Κατρούγκαλος ζητούσε ακύρωση περικοπών και τωρα τις νομοθετεί»

Ασφαλιστικό 2016-Παναγιωτόπουλος: «Ο Κατρούγκαλος ζητούσε ακύρωση περικοπών και τωρα τις νομοθετεί»

Ο «γαλάζιος» βουλευτής, κατέθεσε στη Βουλή δικόγραφο του κ. Κατρούγκαλου τον Απρίλιο του 2014, ο οποίος με την ιδιότητα του δικηγόρου είχε προσφύγει στο ΣτΕ, αιτούμενος για πελάτες του συνταξιούχους του δημοσίου, την ακύρωση της υπουργικής απόφασης του τότε Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βούτση «περί ανασχεδιασμού του τρόπου υπολογισμού ΕΦΑΠΑΞ παροχών».

Δηλαδή, ο κ. Κατρούγκαλος ζητούσε δύο χρόνια πριν να κριθεί άκυρος ο διαφορετικός τρόπος υπολογισμού των εφάπαξ των συνταξιούχων του δημοσίου. «Τρεις μέρες τώρα ο κ. Κατρούγκαλος μας κατηγορεί για υποκρισία. Ποιος είναι υποκριτής; Δεν είναι αυτός που σήμερα νομοθετεί περικοπές στα εφάπαξ επί των οποίων τότε προσέφευγε στα δικαστήρια;», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Εργασίας πάντως τη συγκεκριμένη στιγμή δεν ήταν εντός της Ολομέλειας, προκειμένου να απαντήσει. Ωστόσο, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον αυτή η ασυνέπεια λόγων και πράξεων που προκύπτει από το έγγραφο που κατέθεσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό φροντίζουν ώστε η επιβάρυνση του πραγματικού εισοδήματος να χαρακτηρίζεται από ισονομία, υποστήριξε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων