ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρύ πακέτο με «κόφτη» και κόκκινα δάνεια φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή

Βαρύ πακέτο με «κόφτη» και κόκκινα δάνεια φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή

Από το Κοινοβούλιο θα περάσει η επικύρωση του μηχανισμού αυτόματης δημοσιονομικής προσαρμογής, δηλαδή του «κόφτη» μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών αν δεν επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

ΜΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΣΚΟΥΠΑ» ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι το ..αυτόματο πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, δεν χρειάζεται ψήφιση, εντούτοις θα νομοθετηθεί κανονικά και έτσι θα επικυρωθεί ένα ακόμα μνημόνιο και μάλιστα «προληπτικό».

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται και τα «κόκκινα δάνεια» για τα οποία όπως φαίνεται, οι προϋποθέσεις θα είναι χειρότερες από αυτές που είχαν συζητηθεί κατά τις επαφές του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί πριν το Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται επίσης το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων καθώς και άλλα μέτρα, τα οποία δεν συμπεριελήφθησαν στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκαν το βράδυ της Κυριακής 8 Μαΐου.

Η ιδιαίτερη σπουδή που δείχνει η κυβέρνηση για να ψηφίσει κι άλλα μέτρα είναι για να προλάβει τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Μαΐου και για να λάβει η χώρα μας στην αρχή του Ιουνίου την πολυπόθητη δόση.

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων