ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: «Μαγνήτης» για υποψήφιους επενδυτές η Ελλάδα

Σκουρλέτης: «Μαγνήτης» για υποψήφιους επενδυτές η Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι αλλάζει το κλίμα για την Ελλάδα μετά το Eurogroup της 9ης Μαΐου εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε ότι, παρά το γεγονός ότι οι δυσκολίες είναι γνωστές και τις υφίσταται μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου, η χώρα έχει περάσει την αξιολόγηση και έχει δρομολογηθεί πλέον με πιο σαφείς όρους από κάθε άλλη φορά η υπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους.

«Όλα αυτά μαζί δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να έχουμε ορατά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης μέσα στο 2016», συμπλήρωσε ο υπουργός, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν επενδυτικά σχέδια, αποφάσεις αρκετών δισεκατομμυρίων, οι οποίες πλέον αφήνονται ελεύθερες να προχωρήσουν μετά τη χθεσινή απόφαση, σε όλα τα πεδία της οικονομίας.

«Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή θα λειτουργήσει σαν μαγνήτης, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές τις δυνατότητες που παρέχονται πλέον στην οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ακόμη, σε ό,τι αφορά τα προληπτικά μέτρα, πως «είναι θετικό ότι αυτός ο κόφτης δεν μεταφράστηκε σε συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία ουσιαστικά θα ακύρωναν τις θετικές επιπτώσεις από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς θα ήταν μια διαρκής εκκρεμότητα».