ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Κάλεσμα για μαζική αντίδραση στα νέα μέτρα

Κωνσταντοπούλου: Κάλεσμα για μαζική αντίδραση στα νέα μέτρα

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να αντιδράσει στα νέα μέτρα, αλλά και στο σύνολο των «μνημονιακών πολιτικών» της κυβέρνησης, απηύθυνε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «είναι ώρα αφύπνισης, αποτίμησης και πράξης αντίστασης και ανυπακοής σε κάθε μνημονιακό μέτρο. Γιατί η δημοκρατία δεν είναι θεωρία, αλλά πράξη που εναπόκειται στον πατριωτισμό μας και όχι στην έγκριση του eurogroup και των θεσμών».

«Πριν έξι χρόνια», συνέχισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, «το μνημόνιο ξεκίνησε θέτοντας την ανταγωνιστικότητα πάνω από την Δημοκρατία. Σήμερα φτάσαμε στην μεταμόρφωση του πολιτεύματος «σε αυτόματο πιλότο καταστολής ελευθεριών και επιβολής μέτρων. Ακόμα και προληπτικών, προκειμένου να επανέλθει ο προϋπολογισμός σε ορθή πορεία».

Ακολούθως, η κα Κωνσταντοπούλου, αφού διάβασε μέρος του κειμένου της συμφωνίας, το οποίο χαρακτήρισε «οργουελικό», δήλωσε ότι δεν είμαστε ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυτό το κείμενο, ενώ «το ίδιο μας προκαλεί να αντιδράσουμε όταν ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν μέτρα που μπορούν να παρεμποδιστούν».

«Έχουμε», πρόσθεσε, «όπλα πολλά και σοβαρά με την πλευρά του Δικαίου, της Δημοκρατίας που αναδύονται από την δημοκρατική παράδοση και αγωνιστική πορεία του λαού μας».

Νωρίτερα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενη στο σκοπό ίδρυσης του Κινήματος «ΠΛ.ΕΛ.» είπε ότι με σήμα το καραβάκι «άνοιξε τα πανιά για να μας απελευθερώσει από τα μνημονιακά δεσμά» και είναι ανοιχτή σε κάθε κινηματική συνεργασία για τον κοινό αυτό σκοπό.

Η εκδήλωση με θέμα για την κοινωνική και πολιτική ανυπακοή και τη δημοκρατική άμυνα διοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας» στον πολυχώρο «Αίτιον» με ομιλητές τον καθηγητή Γιώργο Κασιμάτη και τον δικηγόρο Κώστα Ζηκογιάννη.

Ο Γιώργος Κασιμάτης αναφερόμενος στην «ΠΛ.ΕΛ.» επεσήμανε ότι η πλεύση για την ελευθερία δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση, αφού πρόκειται για την απελευθέρωση του λαού. Διευκρίνισε, δε, ότι δεν αγνοεί τις υποχρεώσεις της χώρας μας, αλλά «τις νόμιμες και όχι αυτές που δεν σέβονται τον πολιτισμό, ουσιώδη δικαιώματα, τις νέες γενιές και το μέλλον του λαού μας.

Χαρακτήρισε μάλιστα τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «σύγχρονο Οδυσσέα» που θα σκοτώσει τους μνηστήρες, οι οποίοι διαλύουν τη χώρα, προτείνοντας το σχηματισμό «μετώπου απελευθέρωσης από το παράνομο χρέος».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζηκογιάννης αναφέρθηκε στο νέο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας ότι δόθηκε το τελειωτικό χτύπημα στη χώρα. «Σε συνδυασμό με το φορολογικό», πρόσθεσε, «καθιστά την πολιτική ανυπακοή επιτακτική ανάγκη», αφού σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν θα δύνανται να ανταποκριθούν και η φοροδοσία θα υπερβαίνει το σύνολο του εισοδήματος των.

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι όλα αυτά πρέπει να ανατραπούν και ότι σύντομα θα υπάρξει νομική αντίδραση, η οποία «θα καταστεί περισσότερο αποτελεσματική, εάν προέρχεται από συλλογικούς φορείς τους οποίους η «ΠΛ.ΕΛ.» θα στηρίξει ανεπιφύλακτα».

Σχετικές ειδήσεις