ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Ο δημοσιονομικός «κόφτης» δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί

Βίτσας: Ο δημοσιονομικός «κόφτης» δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί

Βέβαιος ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τον αυτόματο «κόφτη» δαπανών εμφανίστηκε σήμερα, Τετάρτη (11/05/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας την προσυμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών στο Eurogroup.

«Ο δημοσιονομικός "κόφτης" είναι ένας μηχανισμός που δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί», δήλωσε ο κ. Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Κάναμε μια προσπάθεια να μην υπάρχει σημαντική επιβάρυνση στους "πιο κάτω"», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ολική εκκένωση της Ειδομένης. «Άκουσα τον αρμόδιο υπουργό και συμφωνώ μαζί του ότι το επόμενο διάστημα η Ειδομένη θα εκκενωθεί», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας ότι ήδη από την περιοχή έχουν αποχωρήσει 2.000 με 3.000 πρόσφυγες.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της διαχείρισης της καθημερινότητας, με θέματα όπως αναθεώρηση των συμβάσεων με catering και σύναψης νέων συμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι ιδιαίτερες ανάγκες των μουσουλμάνων (κρέας χαλάλ).

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην Εθνική Άμυνα, ο Δημήτρης Βίτσας παραδέχθηκε ότι σήμερα υπάρχουν στρατόπεδα που δεν χρειάζεται να υπάρχουν πια γιατί είχαν αναφορές σε άλλες ανάγκες (εμφύλιος, Ανατολικό μπλοκ κλπ.), αποφεύγοντας ωστόσο να κάνει λόγο για ενδεχόμενο «λουκέτων» σε στρατόπεδα.

«Δεν εξετάζουμε αυτή τη στιγμή μείωση θητείας, δεν είναι αυτό το επίδικο», υπογράμμισε – μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις