ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στην έξοδο από την πολιτική αν δεν μπει στη Βουλή

Επιμένει στην έξοδο από την πολιτική αν δεν μπει στη Βουλή
"Είπα το απολύτως αυτονόητο", δήλωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη...

"Είπα το απολύτως αυτονόητο", δήλωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη χθεσινή δήλωσή της ότι στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στις επόμενες εκλογές, θα εγκαταλείψει την πολιτική.

Η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" τόνισε ότι ένας πολιτικός κρίνεται πάντοτε από τον λαό, εκφράζοντας την απορία της γιατί δημιουργήθηκε τέτοια αίσθηση.

"Με ρώτησε ο κ. Οικονόμου αν θα συμμετείχα σε μια κυβέρνηση, ως προσωπικότητα, στην περίπτωση που η "Δημοκρατική Συμμαχία" δεν είχε μπει στη Βουλή και του απάντησα βεβαίως όχι", είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε ότι ίσως είναι περισσότερο αισιόδοξη απ' όλους στο κόμμα της, γι'αυτό και δήλωσε ταυτόχρονα πως "θα είμαστε έκπληξη στις εκλογές με τα ποσοστά που θα πάρουμε".

"Φαντάζεστε πόσο αλαζονικό θα ήταν και πόσο ξύλινη πολιτική γλώσσα θα ήταν, αν έλεγα ότι προεξοφλούσα με απόλυτη βεβαιότητα ότι ο λαός έχει υποχρέωση να με ψηφίσει;", διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας πως δεν πρόκειται για ηττοπάθεια, αλλά για αλήθεια που οφείλει να υπάρχει στον πολιτικό λόγο.

Μάλιστα έκανε λόγο για "οργανωμένα παπαγαλάκια της ΝΔ, που έβγαλαν χολή".

Σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι γύρω στο 20 - 22% και αυτό δείχνει την αποχή της κοινωνίας από τα τεκταινόμενα. Οι δυσκολίες που βρίσκουν οι δημοσκόποι για να πάρουν απαντήσεις είναι μεγάλες, είπε.