ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο: Από 44 οι έδρες της Β' Αθηνών γίνονται 10!

Ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο: Από 44 οι έδρες της Β' Αθηνών γίνονται 10!

Μεγάλες ανατροπές στον νέοεκλογικό νόμο προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha o υπουργός αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε μείωση των εδρών στη Β' Αθηνών από 44 σε 10.

«Με το σημερινό σύστημα νοθεύεται η ίδια η Δημοκρατία κι ευνοούνται συγκεκριμένα πρόσωπα και κόμματα», είπε ο υπουργός προαναγγέλοντας διασφαλισμένες προκριματικές διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων των κομμάτων.

«Μεγάλο μέρος της παθογένειας του πολιτικού συστήματος είναι η έλλειψη εσωκομματικής Δημοκρατίας. Η επιλογή υποψηφίων θα είναι μέσα από διασφαλισμένη διαδικασία προκριματικών εκλογών. Θα φέρει αλλαγή στα ήθη στα κόμματα και θα περιορίσει την ηγεμονία του εκάστοτε ηγέτη. Θα έρθουν αλλαγές από τις οποίες θα δυσκολευτούν τα κόμματα. Η προσπάθεια αυτή θα στοχεύσει στο 40% των νέων ανθρώπων που αποστρέφονται την πολιτική και δεν τους αγγίζει» σχολίασε.

«Είμαι της βασικής αρχής, ότι πρέπει να ψηφίζεται ο εκλογικός νόμος πρώιμα, μακριά από την περίοδο των εκλογών, για να είναι πειστικό το επιχείρημα απέναντι στην αντιπολίτευση. Αν γίνει παραμονές εκλογών, δεν είναι εύκολο να πείσεις κανέναν για τις διαθέσεις σου. Οι θεσμοί της Δημοκρατίας, τα κόμματα, πρέπει να είναι οι συντελεστές», συνέχισε προσθέτοντας πως θα συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό και θα αρχίσει ο διάλογος.

Ρoή Ειδήσεων