ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση-παρωδία: Έτοιμοι να ψηφίσουν εντός της εβδομάδας «κόφτη» και έμμεσους φόρους

Κυβέρνηση-παρωδία: Έτοιμοι να ψηφίσουν εντός της εβδομάδας «κόφτη» και έμμεσους φόρους

Οι αυταπάτες τελείωσαν. Έως την ερχόμενη Κυριακή (22/05/2016) αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, η ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου-φωτιά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που θα περιλαμβάνει τον δημοσιονομικό «διορθωτή» (κόφτη), τα «κόκκινα» δάνεια, το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας και το δημοσιονομικό πακέτο ύψους 1% επί του ΑΕΠ με τους έμμεσους φόρους, δηλαδή μία μόλις ημέρα πριν από την κρίσιμη διάσκεψη του EuroWorking Group της Δευτέρα και δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ... ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΟΝ ΛΑΟ - ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΝΕΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΩΣ ΤΟ 2019

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναμένεται να καταθέσει περί τα μέσα της εβδομάδας το επίμαχο πολυνομοσχέδιο στη Βουλή, ήτοι το βράδυ της Τρίτης ή το αργότερο μέχρι το πρωί της Τετάρτης (18/05/2016) και τούτο, για να υπάρχει και η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ).

Με δεδομένη την ανάγκη να είναι ψηφισμένο το πολυνομοσχέδιο πριν την συνεδρίαση του Euroworking Group τη Δευτέρα 23 Μαΐου, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί (ως επείγον ή κατεπείγον), θα εξαρτηθεί από την ημέρα κατάθεσής του.

Σε αυτή την περίπτωση η συζήτηση του θα γίνει με τη διαδικασία του επείγοντος, γεγονός που σημαίνει ότι θα κληθούν να τοποθετηθούν και οι εμπλεκόμενοι κοινωνικοί φορείς, ενώ θα συζητηθεί για δύο ημέρες στις Επιτροπές και άλλες δύο στην Ολομέλεια.

Σε αντίθετη περίπτωση, το πολυνομοσχέδιο θα συζητηθεί ως κατεπείγον, δηλαδή μια ημέρα στις αρμόδιες επιτροπές και μια ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Κόφτης» στις ζωές των Ελλήνων

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση των «διαπραγματευτών» έχει βαλθεί να εξοντώσει με ό,τι μέσο μπορεί τους πολίτες αυτής της χώρας, επιβάλλοντας, διά του νέου πολυνομοσχεδίου απίστευτα «χαράτσια» σε καύσιμα, τσιγάρα, συνδρομητική τηλεόραση, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα και τυχερά παιχνίδια.

Ταυτόχρονα, μέσω του νέου αυτόματου «κόφτη» θα κόβονται αμέσως και χωρίς δυνατότητα παρέμβασης μισθοί και συντάξεις, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πληροί τους στόχους της συμφωνίας της με τους δανειστές.

«Ξαφνικός θάνατος» προβλέπεται, μεταξύ άλλων, σε περίπτωση ενεργοποίησης του «μνημονιακού μπαλτά», στα προνοιακά επιδόματα, με εξαίρεση εκείνα τα επιδόματα που αφορούν τους άνεργους.

Εξάλλου, θα περικόπτονται:

- κονδύλια για κρατικούς φορείς
- επιχορηγήσεις ταμείων και τοπικής αυτοδιοίκησης
- φοροαπαλλαγές
- κονδύλια για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
- κονδύλια για την Εκπαίδευση
- μη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά κονδύλια

Κι ενώ ο «κόφτης» έρχεται απειλητικά πλέον στις ζωές των Ελλήνων, η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, αφού καλείται έως το ερχόμενο σαββατοκύριακο να οριοθετήσει με σαφήνεια ποια τμήματα του Προϋπολογισμού θα περικόπτονται, σε περίπτωση που θα ενεργοποιείται ο νέος αυτοματοποιημένος μηχανισμός περικοπής των δαπανών.

Σχετικές ειδήσεις