ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πιρουέτα» Τσίπρα μετά τον θόρυβο: Δεν θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου

«Πιρουέτα» Τσίπρα μετά τον θόρυβο: Δεν θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το σάλο που προκάλεσαν στο ΠΑΣΟΚ πληροφορίες που ήθελαν τον ίδιο αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ να προγραμματίζουν ειδική εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέλαβε να διαδραματίσει «πυροσβεστικό» ρόλο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Για το λόγο αυτό, ο ίδιος επικοινώνησε χθες, Τρίτη (18/05/2016) με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε ζητήσει με επιστολή, που του απηύθυνε, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για την επέτειο θανάτου του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ο κ. Βούτσης διευκρίνισε πως ουδέποτε υπήρξε πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα για επετειακή εκδήλωση. Όπως είπε μάλιστα, «δεν προγραμματίζεται ο πρωθυπουργός να παρίσταται στην εκδήλωση», για την οποία ανέφερε ότι οφείλεται σε πρωτοβουλία του Ιδρύματος της Βουλής και πρώην προέδρων του σώματος.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για μια εκδήλωση που αποφάσισε το Ιδρυμα της Βουλής, όπως για πολλούς ιστορικούς ηγέτες της χώρας, και δεν είναι θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση».

Σχετικές ειδήσεις