ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Καταψηφίστηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

Βουλή: Καταψηφίστηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

Απορρίφθηκε σήμερα, Σάββατο (21/05/2016) από την πλειοψηφία της Βουλής η ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για την συγκρότηση του Ταμείου Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας και τον αυτόματο μηχανισμό δαπανών, τον περιβόητο «κόφτη».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος υπεραμύνθηκε του πολυνομοσχεδίου και ανέφερε ότι «τηρείται το Σύνταγμα και ότι οι ρυθμίσεις προέρχονται «από την διεθνή θέση και τις ανάγκες της χώρας».

«Να απορριφθεί, είναι αβάσιμη, δεν θίγονται τα δικαιώματα που υποστηρίζει η ένσταση», είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης.

«Οι διατάξεις αυτές είναι παγκόσμια πρωτοτυπία», υπογράμμισε από πλευράς ΝΔ ο βουλευτής Θόδωρος Φορτσάκης, επισημαίνοντας πως το σύνολο του νομοσχεδίου «θίγει την λαϊκή και εθνική κυριαρχία».

«Αισθάνεστε καλά στα έδρανά σας; Αισθάνεστε καλά για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;», διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής της σχετικής ένστασης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ο λαός να παλέψει να ανατρέψει συνολικά το σύστημα. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου», δήλωσε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Έχετε καταντήσει πόρνες των νταβατζήδων και των ξένων τοκογλύφων. Μας φέρατε 7.500 σελίδες», είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και πέταξε το cd με το νομοσχέδιο προς την πλευρά του προεδρείου της Βουλής, γεγονός που οδήγησε σε ένταση ανάμεσα σε εκείνον και τον προεδρεύοντα του Σώματος Νικήτα Κακλαμάνη.

https://www.newsbomb.gr/bomb-tv/politikh/story/698117/polynomosxedio-me-to-kalimera-entasi-stin-voyli-vid

Σχετικές ειδήσεις