ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο: Σφοδρή αντιπαράθεση Δένδια - Τελιγιορίδου

Πολυνομοσχέδιο: Σφοδρή αντιπαράθεση Δένδια - Τελιγιορίδου

Η κατάθεση μιας τροπολογίας, στα πρακτικά από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η οποία υπεγράφετο από τον Γιάννη Στουρνάρα, ως υπουργό Οικονομικών και τον Κ. Μητσοτάκη και σύμφωνα με την βουλευτή ήταν «χαριστική» για δύο πετρελαϊκές εταιρείες, προκάλεσε την σφοδρή αντίδραση της πτέρυγας της ΝΔ.

Στις αναφορές της κ. Τελιγιορίδου, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Δένδιας, ο οποίος αφού είπε ότι η τροπολογία αυτή είναι γνωστού περιεχομένου και «ορθή», κάλεσε την κυβέρνηση να καταθέσει άρση της τροπολογίας αυτής και εξ ονόματος του προέδρου της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα την ψηφίσει.

«Για να τελειώνουμε με τις φαιδρότητες και τους λαϊκισμούς» είπε ο κ. Δένδιας, προκαλώντας αυτή τη φορά τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Η εξουσιοδότηση είναι διαρκούς ισχύος και φέρτε τη όποτε θέλετε. Σας γράφω και σχέδιο για να την καταθέσετε» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Τον λόγο ωστόσο πήρε ο αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι έγινε φορολογικός έλεγχος σε επιχειρήσεις, διαπιστώθηκε ότι έπρεπε να πληρώσουν κάποιους φόρους και όταν η ήρθε η τροπολογία αυτή, οι επιχειρήσεις αυτές μπόρεσαν να πληρώσουν λιγότερο φόρο.

«Η τροπολογία ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια και δεν νομίζω να υπάρχει καμία επιχείρηση που περίμενε να έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή να κρατά σε εκκρεμότητα τα θέματα. Ως εκ τούτου, δεν έχει νομικό αποτέλεσμα να φέρουμε τώρα ρύθμιση για κατάργησή της διότι το έγκλημα έγινε και το Δημόσιο έχασε εκατομμύρια ευρώ από αυτή την τροπολογία. Και η πολιτική ευθύνη είναι συγκεκριμένη».

Σχετικές ειδήσεις