ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχεδιο - Μιχαλολιάκος: Το αποικιοκρατικό αυτό νομοσχέδιο εκχωρεί την εθνική κυριαρχία

Πολυνομοσχεδιο - Μιχαλολιάκος: Το αποικιοκρατικό αυτό νομοσχέδιο εκχωρεί την εθνική κυριαρχία

«Από το νέο μνημόνιο, θα πληγούν όχι μόνο οι αγρότες οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι άλλοι κλάδοι, αλλά επιπλέον, δεν θα αποδώσουν τα μέτρα και θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, όπως έγινε και με τα προηγούμενα μνημόνια», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα και πρόσθεσε ότι από τον περασμένο Αύγουστο είχε εκφράσει την άποψη ότι «το μνημόνιο της Αριστεράς», όπως το χαρακτήρισε περιλαμβάνει μέτρα «σκληρά και αυστηρά».

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση «πολιτικαντισμό και ψηφοθηρία» γιατί το καλοκαίρι είπε ναι στην συμφωνία αλλά εν συνεχεία αποστασιοποιείται από τα μέτρα τα οποία θεωρεί υπόθεση της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Γιάννη Κουτσούκου, ότι η συγκρότηση του υπερταμείου για 99 χρόνια, έχει αναλογίες με το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, ο οποίος έληξε το 1987, ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι ο έλεγχος είχε επιβληθεί μετά από ένα χαμένο πόλεμο και αφορούσε φορολογία σε προϊόντα που κατανάλωναν οι Έλληνες.

«Τώρα ζητάνε συγκεκριμένο ποσό το οποίο αν δεν πληρωθεί έρχονται άλλα πράγματα και ενεργοποιείται ο κόφτης που καταργεί την ελληνική κυβέρνηση αφού μεταθέτει την αρμοδιότητα των αποφάσεων στους δανειστές».

Για τις εξαιρέσεις που προβλέπει ο Μηχανισμός Δημοσιονομικής Διόρθωσης, είπε ότι η μία αφορά τους μεγαλοεργολάβους που έχουν κοινοπραξίες με ευρωπαϊκές εταιρείες, και υποστήριξε ότι η ρήτρα εξαίρεσης «για περιπτώσεις καταστροφών ή ανωτέρας βίας, σημαίνει ότι σε περίπτωση πολέμου θα πρέπει η Κομισιόν να μας δώσει το δικαίωμα να υπερασπιστούμε την πατρίδα».

Σχετικές ειδήσεις