ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσφυγικό - Κυρίτσης: Αύριο ή μεθαύριο η εκκένωση της Ειδομένης

Προσφυγικό - Κυρίτσης: Αύριο ή μεθαύριο η εκκένωση της Ειδομένης

Ύστερα από καθυστέρηση αρκετών μηνών η κυβέρνηση φαίνεται πως δρομολογεί για αύριο, Τρίτη (24/05/2016) ή το αργότερο μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη την εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού στην Ειδομένη Κιλκίς, όπως δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κυρίτσης.

«Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο, εδώ και τρεις εβδομάδες έχουμε ειδοποιήσει ότι όταν θα είναι έτοιμοι οι έξι - επτά στεγασμένοι χώροι και θα ξεκινήσει η μεταφορά του κόσμου. Μέσα σε ένα δεκαήμερο, όπως στον Πειραιά, θα μετακινηθεί ο κόσμος στις νέες εγκαταστάσεις, κάτι που είναι ισχυρό δέλεαρ», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο ίδιος υποστήριξε πως «η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αστυνομοκεντρικά το προσφυγικό, δεν πρόκειται να γίνει κάποια σκούπα ή κάτι τέτοιο», αν και την ίδια στιγμή, όπως έχει γίνει γνωστό, στην περιοχή της Ειδομένης μεταβαίνουν συνολικά δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ.

Όπως εξήγησε, «το τελευταίο διάστημα μεταφέραμε σε ειδικούς χώρους φιλοξενίας 2.000 άτομα, έχουμε αυτή τη στιγμή 6.000 θέσεις (στους στεγασμένους χώρους στη Βόρεια Ελλάδα) και στην Ειδομένη υπάρχουν πάνω από 8.000 άτομα».

Ο Γ. Κυρίτσης ρωτήθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό και απάντησε: «Το Ελληνικό είναι ειδικός χώρος φιλοξενίας δεν είναι άτυπος καταυλισμός, είναι υπεράριθμος χώρος, προσπαθούμε να μεταφέρουμε τον κόσμο σε άλλες μονάδες φιλοξενίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Κυρίτσης θα γίνει βουλευτής Β’ Αθηνών στη θέση της Βασιλικής Κατριβάνου, η οποία παραιτήθηκε χθες (22/05/2016), αφού πρώτα καταψήφισε τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τον δημοσιονομικό «κόφτη».

Σχετικές ειδήσεις