ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλαστά πτυχία - Μητσοτάκης: Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας

Πλαστά πτυχία - Μητσοτάκης: Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας

«Ελπίζω η κυβέρνηση να μη φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο», δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (26/05/2016) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τις κινήσεις Φίλη για τη νομιμοποίηση μέσω εξετάσεων περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με πλαστούς τίτλους σπουδών.

«Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας», είναι το μήνυμα που στέλνει με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει: «Προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας. Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι. Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως νοιάζεται προσωπικά για αυτή την υπόθεση, γιατί -όπως σημειώνει- αγωνίστηκε «και ως υπουργός μαζί με χιλιάδες έντιμους και άξιους δημοσίους υπαλλήλους να μπει ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας που κυριαρχούσε».

«Μαζί υλοποιήσαμε το αίτημα της κοινωνίας για ελέγχους που προστατεύουν το κύρος της Δημόσιας Διοίκησης και δεν δείξαμε καμία ανοχή σε αυτούς που κλέβουν το μέλλον των συμπολιτών μας», συνεχίζει επισημαίνοντας πως το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς ήταν να αναδειχθεί το θέμα των 2.000 τίτλων σπουδών «υποτιθεμένων» αριστούχων, πολλοί εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για διορισμό στο Δημόσιο.

«Θέλουμε να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα με αξιοκρατία. Οι πολίτες απαιτούν και μαζί τους απαιτώ από την κυβέρνηση να κάνει, επιτέλους, σε κάτι, το σωστό», καταλήγει στη δήλωσή του ο αρχηγός της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις