Παπανδρέου: «Λούνα παρκ η Ελλάδα όταν είχαμε δραχμή»

Παπανδρέου: «Λούνα παρκ η Ελλάδα όταν είχαμε δραχμή»
Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιοδικό Businessweek, την οποία και αναδημοσιεύει η εφημερίδα “Κεφάλαιο”. Στην συνέντευξη του...

Συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο περιοδικό Businessweek, την οποία και αναδημοσιεύει η εφημερίδα “Κεφάλαιο”.


Στην συνέντευξη του ο πρωθυπουργός αναφέρεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες, στο σχέδιο «Μάρσαλ» για την Ελλάδα αλλά και στις σχέσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.


Ως πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής του, ο πρωθυπουργός αναφέρει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την προώθηση της προοπτικής ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.


Παράλληλα ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνει πρόσκληση στους επενδυτές να έλθουν στην χώρα μας και επισημαίνει ότι ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί το δυναμικό που διαθέτει η χώρα.


Στην ερώτηση για το πώς θα ήθελε να τον θυμάται ο κόσμος απάντησε λέγοντας “αυτό που θα ήθελα να δω είναι ότι έχω συνεισφέρει στο κοινό καλό της χώρας μας και στη συνειδητοποίηση των δυνατοτήτων της – γιατί έχουμε μεγάλες δυνατότητες. Πραγματικά, πιστεύω στην Ελλάδα και θέλω να δω ότι έχουμε απελευθερώσει όλο το δυναμικό που διαθέτει η χώρα”...


Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι “δεν έχουμε να κάνουμε με την επαύριο μιας καταστροφής, αλλά προσπαθούμε να μεταβούμε σε έναν πολύ-πολύ διαφορετικό κόσμο, όπου πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί”.

Αναφερόμενος στην πορεία της Ελλάδας όταν ήταν στην δραχμή, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα – “έμοιαζε με λούνα παρκ” είπε χαρακτηριστικά – και τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία με το ευρώ η χώρα γνώρισε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

 

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr