ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαλς: Στήριξη στην Ελλάδα για επενδύσεις και χρέος

Βαλς: Στήριξη στην Ελλάδα για επενδύσεις και χρέος

«Το Παρίσι θα στηρίξει την Ελλάδα τόσο στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων όσο και στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους», τονίζει, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος αναμένεται το απόγευμα στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Aρλέμ Ντεζίρ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Βαλς επισημαίνει πως «η Ελλάδα επιθυμούσε ένθερμα της έναρξη της συζήτησης και εμείς τη στηρίξαμε σθεναρά».

Όπως αναφέρει ο Γάλλος πρωθυπουργός, η συμφωνία του Eurogroup της 24ης Μαΐου ήταν σημαντική για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Η θέση της Ελλάδας είναι στους κόλπους της ΕΕ και του ευρώ», τονίζει και προσθέτει: «Αισθανόμαστε επίσης ότι αποκαταστάθηκε η εμπιστοσύνη με τους ευρωπαίους εταίρους».

Παράλληλα, ο κ. Βαλς αναφέρει πως η κυβέρνησή του παροτρύνει γαλλικές επιχειρήσεις να εξετάσουν τις προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα και υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον, με πιθανά πεδία, μεταξύ άλλων, την ενέργεια και τις μεταφορές.

Τέλος, ο Γάλλος πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ μιας συνολικής ευρωπαϊκής απάντησης στο πρόβλημα του προσφυγικού, ενώ ζητεί από την Τουρκία να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕΕ.