ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα – Βαλς στο Μαξίμου

Συνάντηση Τσίπρα – Βαλς στο Μαξίμου

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου αναμένεται να περάσει στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (03/06/2016) ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Αλέξη Τσίπρα.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και αμέσως μετά οι κ. Τσίπρας και Βαλς θα προβούν σε δηλώσεις.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διαβεβαίωσε πως «η Γαλλία συνεχίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να βγει από την κρίση».

«Ήρθα στην Αθήνα λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ και αυτό δείχνει ότι η Γαλλία θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Βαλς.

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν ο οποίος συνοδεύει τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, θα συναντηθεί στις 10:15 στο υπουργείο Οικονομικών ο Έλληνας ομόλογός του Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με τον Γάλλο πρωθυπουργό θα συναντηθεί, επίσης, το μεσημέρι και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, στην κατοικία του Γάλλου πρέσβη.

Σχετικές ειδήσεις