ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας έχει πει πολλά ψέματα

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας έχει πει πολλά ψέματα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε χθες, Δευτέρα (13/06/2016) ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τις πρόσφατες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό», ο κ. Κουτσούμπας επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «κάνει την βρώμικη δουλειά γιατί μπορεί να χειραγωγεί τον λαό», ενώ χαρακτήρισε «φούμαρα» τις κυβερνητικές υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης του λαού.

«Ο κ. Τσίπρας έχει πει πολλά ψέματα, με μεγαλύτερο το ότι είναι δυνατόν να ληφθούν μέτρα υπέρ του λαού στο πλαίσιο αυτού του συστήματος και της ΕΕ», σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ. Κάλεσε, μάλιστα τον λαό «να κατευθύνει την πάλη του όχι εναντίον ενός ψεύτικου διλήμματος, όπως το “μνημόνιο – αντιμνημόνιο” αλλά εναντίον του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και του κράτους του».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, είπε: «Εκλογικός νόμος με ορισμό πλαφόν, ενδεχόμενη διατήρηση μπόνους εδρών και κατάτμηση περιφερειών, δεν συνιστά απλή και άδολη αναλογική».

Σε ό,τι αφορά συνεργασία του ΚΚΕ με σχήματα όπως η ΛΑΕ, η Πλεύση Ελευθερίας ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είπε «τα θεωρούμε οπορτουνιστικά, δηλαδή τυχοδιωκτικά, καιροσκοπικά, ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% είχε τις απόψεις τους, έδωσαν δείγματα γραφής, εδώ και 20 χρόνια "έβαλαν πλάτη" στο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για την πρωτοβουλία «Παραιτηθείτε» είπε ότι «την έβγαλε στο προσκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται και να την ενισχύει γιατί είναι εύκολος αντίπαλος».

Τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Τσάμηδων, Τσαμουριάς και διεκδικήσεων, προσθέτοντας «μιλάμε για συνεργάτες των ναζί κατακτητών».

Ο κ. Κουτσούμπας συνέδεσε το θέμα αυτό, μαζί με το θέμα της Αγια-Σοφιάς και άλλες κινήσεις σε μια στρατηγική όξυνσης των αντιθέσεων στην περιοχή, με το παλαιότερα ονομαζόμενο «μουσουλμανικό τόξο», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία «εμπλέκονται και μουσουλμανικές μειονότητες».

Σε ό,τι αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, είπε ότι «κάθε τέτοια είναι προς το χειρότερο», προσθέτοντας ότι αυτό το ζήτημα μαζί με τα δημοψηφίσματα «μπορεί να είναι και στάχτη στα μάτια του λαού, ενόψει του συνδικαλιστικού νόμου, των εργασιακών θεμάτων και των ομαδικών απολύσεων που έρχονται».

Αναφερόμενος στην οργάνωση απεργιών, είπε ότι αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να επιλύσει το συνδικαλιστικό κίνημα, ασφαλώς με συμμετοχή των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι «ο νόμος προτείνει την λήψη απόφασης για απεργία από το 50+1 του συνόλου των εργαζομένων, αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι, για να μην γίνονται απεργίες ποτέ».

Τέλος, αναφορικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο για αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση, σημειώνοντας ότι «μετά από τρία χρόνια δεν έχει τελειώσει ούτε η δίκη για τη δολοφονία Φύσσα, που είναι ομολογημένη πράξη».

Σχετικές ειδήσεις