ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Έγκλημα των εγκλημάτων η «πώληση» του ΟΛΠ

Λαφαζάνης: Έγκλημα των εγκλημάτων η «πώληση» του ΟΛΠ

Στην σημερινή (21/6) συγκέντρωση των εργαζομένων στον ΟΛΠ παρευρέθηκε ο αρχηγός της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη και αλληλεγγύη του κόμματος μέχρι το τέλος και την τελική νίκη προς τους απεργούς εργαζομένους στον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, ενώ αποδοκίμασε την στάση εκείνων των συνδικαλιστών που αποφάσισαν να σταματήσουν την απεργία με άλλοθι τις απατηλές κυβερνητικές υποσχέσεις.

Τι ανέφερε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

«H ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά είναι το έγκλημα των εγκλημάτων σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.
Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται απλώς τζάμπα ούτε καν χαρίζεται.

Στην πράξη το ελληνικό δημόσιο πληρώνει και από πάνω την Cosco, αφού της χαρίζει τα ενοίκια 40 χρόνων των προβλητών 2 και 3, για να βάλει η Cosco στο χέρι το λιμάνι του Πειραιά!

Δεν έχουμε, λοιπόν, μια απαράδεκτη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, ούτε καν ξεπούλημα του αλλά χάρισμα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας με μεγάλη προίκα στην Cosco.

H πρωτοφανής αυτή μεταβίβαση του ΟΛΠ θα αντιπροσωπεύσει ουσιαστικά την κατοχή του Πειραιά, την μετατροπή του σε Chinatown και την άλωση της οικονομικοκοινωνικής του ζωής, μαζί με την κατοχή των θαλάσσιων δρόμων και της μεγάλης εμπορευματοδιακομιδής της χώρας.

Για όλα τούτα τα απίστευτα και σκανδαλώδη δεν υπάρχουν μόνο πολιτικές αλλά και πελώριες ποινικές ευθύνες.

Δεν αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα και την πολιτική εγκυρότητα αυτών των προσυμφωνυμένων και προσυνεννοημένων, κάτω από το τραπέζι, μεταβιβάσεων από παραδομένες μνημονιακές δυνάμεις.

Οι υπεύθυνοι γρήγορα θα λογοδοτήσουν.

Ο Πειραιάς δεν θα γίνει και αν γίνει, προς στιγμήν, δεν θα παραμείνει Κινέζικο λιμάνι».

Σχετικές ειδήσεις