ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Στρασβούργο: Θέλουμε μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη

Τσίπρας από Στρασβούργο: Θέλουμε μια πιο δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη

«Αυτό που θέλουμε δεν είναι περισσότερη ή λιγότερο Ευρώπη. Θέλουμε μια καλύτερη Ευρώπη, δημοκρατική και κοινωνική».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του στο Στρασβούργο, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέδρο Αγκραμούντ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το προσφυγικό ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο Πέδρο Αγκραμούντ, που είναι βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά όπου φθάνουν πρόσφυγες, και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από ελληνικής πλευράς.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπορεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό να εμπεριέχει δύσκολα στοιχεία, σημείωσε ωστόσο ότι είναι αναγκαία καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συμφωνία έχει αποδώσει καρπούς καθώς έχουν περιοριστεί δραστικά οι πνιγμοί προσφύγων στη θάλασσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ο οποίος εξήρε τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό και τον τρόπο που ενήργησε και ενεργεί ο κρατικός μηχανισμός στην παροχή βοήθειας και φιλοξενίας στους πρόσφυγες.

Συνάντηση με την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, επικεφαλής της οποίας είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία.

Στη συνάντηση μετείχαν -μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Ευ. Μεϊμαράκης, Ευ. Βενιζέλος, Νίνα Κασσιμάτη, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γ. Μαυρωτάς και Γ. Ψυχογιός. Οι βουλευτές μετέφεραν στον πρωθυπουργό το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στην κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφορικά με τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Μουζάλας που μίλησε χθες στο Συμβούλιο της Ευρώπης καταχειροκροτήθηκε από όλους τους βουλευτές, καθώς στο πρόσωπό του τιμήθηκε η στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε τέλος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Γκουίντο Ραϊμόντι και τον Έλληνα–μέλος του Δικαστηρίου, Λίνο-Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

Σχετικές ειδήσεις