Αβραμόπουλος: Το φάντασμα του εθνικισμού και του ρατσισμού απειλούν την Ευρώπη

Newsroom Newsroom

Αβραμόπουλος: Το φάντασμα του εθνικισμού και του ρατσισμού απειλούν την Ευρώπη

Τα φαντάσματα του λαϊκισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού και του εξτρεμισμού επιστρέφουν, απειλώντας την ευρωπαϊκή δημοκρατία και την ενότητα της Ευρώπης, επεσήμανε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Σε ότι αφορά το βρετανικό δημοψήφισμα, ο ίδιος, εκτίμησε πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα ανοίξει αναμφίβολα ένα νέο κεφάλαιο.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η Ευρώπη βρέθηκε απροετοίμαστη απέναντι στην πρωτοφανή αυτή προσφυγική κρίση.

Όπως είπε, το 2015, 800.000 από τους περίπου 1 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στην ΕΕ, ήρθαν από την Τουρκία στην Ελλάδα, μέσω του Αιγαίου.

Πρόσθεσε ότι τoν τελευταίο ενάμιση χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο, αλλά «είμαστε ακόμη στην αρχή, ο δρόμος είναι μακρύς».

Ο κ. Αβραμόπουλος εξήρε τη στάση των Ελλήνων, υπογραμμίζοντας πως έχουν δείξει τεράστια δείγματα ανθρωπιάς, ενώ επισήμανε πως η χώρα μας δέχθηκε υπερβολική και δυσανάλογη κρίση.

«Η κατάσταση εμφανίζει σαφή βελτίωση, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό σημείο» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και κεντρικός συντονισμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved