ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παροπλισμένος στην Τζια ο Πάγκαλος

Παροπλισμένος στην Τζια ο Πάγκαλος
Σε διακοπές βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος στο αγαπημένο του νησί...

Σε διακοπές βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος στο αγαπημένο του νησί, την Τζια, μακριά από τις κυβερνητικές σκοτούρες του καλοκαιριού.

Παρά το γεγονός ότι οι άλλοι συνάδελφοί του βρίσκονται στην Αθήνα, ο κ. Πάγκαλος προτίμησε να αποσυρθεί νωρίς φέτος -δεδομένων των περιστάσεων- και να «αράξει» στο νησί του, χωρίς όμως αυτό να ενοχλεί κανέναν στην κυβέρνηση. Το αντίθετο μάλιστα.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα «παρέδωσε τα κλειδιά» των συγχωνεύσεων στον έτερο αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έχει αναλάβει πλέον να «τρέξει» το εγχείρημα, αφού ο κ. Πάγκαλος το προχωράει εδώ και δύο χρόνια με ρυθμούς χελώνας…

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Τζια δεν βρίσκεται κανένα μέλος της κυβέρνησης ή παλιός πολιτικός του φίλος, αφού οι περισσότεροι από αυτούς ή έχουν τις δουλειές τους ή προτιμούν να αποφεύγουν την παρέα του.

Οι επικοινωνίες που έχει είναι είτε με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο είτε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Ηλία Μόσιαλο.

Στην αυριανή σύσκεψη της Κυβερνητικής Επιτροπής είναι αμφίβολο αν θα συμμετάσχει, αφού ακόμη και ο ίδιος πρέπει να έχει καταλάβει ότι η παρουσία του δεν συνεισφέρει σε κάτι, γι’ αυτό και δεν επιδιώκεται από τους υπόλοιπους.

Άλλωστε, όταν ανακοινώθηκαν τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής, το όνομα του κ. Πάγκαλου απουσίαζε, ενώ στην ερώτηση των δημοσιογράφων προς τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Πεταλωτή για το αν θα συμμετάσχει ο κ. Πάγκαλος, εκείνος είχε απαντήσει με ένα μειδίαμα «εννοείται», αντίδραση που είχε προκαλέσει γέλια.

Έτσι, ο κ. Πάγκαλος πλέον ησυχάζει μαζί με τα παιδιά και τη φιλόδοξη σύζυγό του στη Τζια, αν και είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει δριμύτερος από Σεπτέμβρη, αφού δεν έχει δείξει σοβαρά σημάδια επιθυμίας για οριστική αποχώρηση από την πολιτική.