ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον Ανδρέα

Μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον Ανδρέα

Μια ηχηρή απουσία σημάδεψε την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ (ΠΑΣΟΚ) για τη μνήμη του ιστορικού του ηγέτη, του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η απουσία Λιβάνη, η αποχώρηση Λαλιώτη και η... λογοκρισία - Για πρώτη φορά αφαιρέθηκε η ιστορική του αναφορά, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται, δεν χαρίζεται»!

Πρόκειται για την απουσία του Αντ. Λιβάνη, του στενότερου και πιο πιστού (διαχρονικά) συνεργάτη του Αντρέα, που ωστόσο αποσιωπήθηκε απ’ τα ΜΜΕ...

Γιατί όμως επέλεξε ο Αντ. Λιβάνης να μην παραστεί σε αυτή την εκδήλωση μνήμης, για τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων απ’ το θάνατο του Αντρέα;

Έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι απ’ τον Λιβάνη ζητήθηκε να μιλήσει στην εκδήλωση.

Απάντησε, ότι ο ίδιος δεν θέλει ποτέ να μιλήσει για τον αγαπημένο του φίλο. Ωστόσο μπορεί να διαβάσει στην εκδήλωση μια επιστολή-ύμνο προς τον Αντρέα, την οποία του είχε δώσει πριν χρόνια ο Στρ. Στρατήγης, στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης (υπήρξε και στέλεχος της ΔΗΑΝΑ του Κ. Στεφανόπουλου) που ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, ότι δηλαδή προέρχεται από ένα πολιτικό αντίπαλο, έχει ιδιαίτερη αξία. Με την προϋπόθεση, πρόσθεσε, να συμφωνήσει σε αυτό ο ίδιος ο Στρατήγης.

Το δέχτηκαν ασμένως και η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της.

Ο Αντ. Λιβάνης επικοινώνησε με τον Στρ. Στρατήγη, ο οποίος του έδωσε την άδεια να διαβάσει αυτή του την επιστολή.

Όμως προς μεγίστη έκπληξή του την παραμονή της εκδήλωσης του τηλεφώνησε η Φώφη και του είπε ότι αποφασίστηκε να διαβάσει αυτή την επιστολή Στρατήγη και όχι ο Λιβάνης!

Αυτός αρνήθηκε και μάλιστα είπε στη Φώφη ότι αυτό που κάνει δεν την τιμά και ο ίδιος αρνείται να είναι στη θέση της «γλάστρας». Έτσι απείχε απ’ την εκδήλωση.

Μάλιστα την επομένη, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Βουλή για τον Αντρέα, ο Αντ. Λιβάνης ο οποίος είχε προσκληθεί και παρέστη, παρέδωσε αντίγραφα της επιστολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο και στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα...

Αλλά η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ είχε και μια άλλη αρνητική παρενέργεια.

Φέτος, για πρώτη φορά, απ’ το κλασικό βίντεο με τη φωνή του Αντρέα, αφαιρέθηκε η ιστορική του αναφορά, ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται, δεν χαρίζεται»!

Όταν το αντιλήφθηκε αυτό ο Κ. Λαλιώτης, αποχώρησε οργισμένος απ’ την εκδήλωση!

Προφανώς αυτή η πρωτοφανής λογοκρισία (!) έγινε... λόγω της παρουσίας στην εκδήλωση του ΓΑΠ...