ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει την ατζέντα ο Σαμαράς

Αλλάζει την ατζέντα ο Σαμαράς
Να βγει από το τέλμα της παθητικότητας και να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες, ζητά η «Συγγρού» από την κυβέρνηση...

Να βγει από το τέλμα της παθητικότητας και να αναλάβει δραστικές πρωτοβουλίες, ζητά η «Συγγρού» από την κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλάζοντας την ατζέντα της «συναίνεσης» και δίνοντας έμφαση στην Τουριστική Ανάπτυξη, αλλά βάζοντας -για την ώρα- στην άκρη το επίμονο αίτημα και την έμφαση που δίνονταν μέχρι εχθές, στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής της φορολογικής πολιτικής.

Αν και το φορολογικό αποτελεί διαρκές ζητούμενο -είναι ‘’ζωντανό’’ άλλωστε το αίτημα για μείωση των φορολογικών συντελεστών στις τουριστικές υπηρεσίες -, η ΝΔ επιθυμεί να προτάξει νέες πρωτοβουλίες, καταθέτοντας διαρκώς προτάσεις και δίνοντας έμφαση στην Ανάπτυξη και στους τομείς που αποτελούν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.

Χθες μάλιστα ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, έκανε άνοιγμα στην κυβερνώσα παράταξη, ώστε να υπογράψουν ένα «Εθνικό Συμβόλαιο για τον Τουρισμό», ιεραρχώντας ουσιαστικά εκ νέου τις εθνικές προτεραιότητες.

Οι προτάσεις Σαμαρά

Ο αρχηγός της ΝΔ θεωρεί πως ο Τουρισμός αντιμετωπίζεται με απαξίωση από την κυβέρνηση και κατέθεσε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, πάνω στην οποία ζήτησε «συναίνεση» από τη συμπολίτευση.

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς ζητά:

• την ίδρυση αυτόνομου Υπουργείου Τουρισμού

• τη δημιουργία εταιρίας μάρκετινγκ με τη σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου -όπως σημειώνει- να υπάρξει αποτελεσματικός συντονισμός στη διαφήμιση και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, ιδιαίτερα στο εξωτερικό

• την καθιέρωση μειωμένων και ανταγωνιστικών συντελεστών ΦΠΑ για τις τουριστικές υπηρεσίες

• την εξειδίκευση του χωροταξικού σχεδίου για τον Τουρισμό, με βάση την προστασία του περιβάλλοντος, τις τουριστικές αντοχές κάθε περιοχής, την ισόρροπη κατανομή των επενδύσεων και τη δημιουργία προϋποθέσεων για τουριστικά προϊόντα αιχμής, που θα μπορούν να σταθούν στο διεθνή ανταγωνισμό

• Τη μείωση της Γραφειοκρατίας, ώστε οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες όσων ασχολούνται με τους διάφορους τομείς του Τουρισμού, να αναπτύσσονται ταχύτατα, όπως απαιτεί η ίδια η φύση και το αντικείμενό τους.

Δυσαρέσκεια Κεφαλογιάννη για την αντίδραση Γερουλάνου

Η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ, βουλευτής Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2, δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για την πρώτη αντίδραση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων πως δεν του κάνει εντύπωση «ότι μετά τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, που έγιναν με τη σαφή παρότρυνση της ΝΔ, αδιαφορώντας για το κόστος στον τουρισμό και στην εικόνα της χώρας διεθνώς, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να επουλώσει τα τραύματα της παράταξής του από την κατακραυγή της κοινωνίας».

Η κυρία Κεφαλογιάννη επεσήμανε για ακόμη μια φορά την έλλειψη στρατηγικής και παρεμβάσεων του αρμοδίου Υπουργείου, στο νευραλγικό και κρίσιμο για την ελληνική οικονομία τομέα του Τουρισμού.