ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας-Τσίμερ: Επιβεβαιώνεται η Αριστερά για τα αίτια ενίσχυσης της ξενοφοβίας στην ΕΕ

Τσίπρας-Τσίμερ: Επιβεβαιώνεται η Αριστερά για τα αίτια ενίσχυσης της ξενοφοβίας στην ΕΕ

Για τις προοπτικές σχηματισμού νέων προοδευτικών πλειοψηφιών στην Ευρώπη, ανάγκη η οποία προβάλλει με μεγαλύτερη ένταση μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Γκάμπι Τσίμερ, αλλά και με εκπροσώπους της Ευρωομάδας των Πρασίνων.

Στη συνάντηση με την κ. Τσίμερ στις Βρυξέλλες, παρόντες ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και η γενική γραμματέας της Ευρωομάδας της Αριστεράς Μαρία Ντ’ Αλιμόντε. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στην διαπραγμάτευση ΕΕ - Βρετανίας θεσμοί με δημοκρατική νομιμοποίηση όπως το Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης εκτιμήθηκε ότι επιβεβαιώνονται οι θέσεις της αριστεράς σχετικά με τα αίτια ενίσχυσης της ξενοφοβίας και του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβάλει η Αριστερά στη δημοκρατική, κοινωνική και θεσμική ανασυγκρότηση της Ευρώπης.

TSIPRAS PRASINOI

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη συμπρόεδρο της Ευρωομάδας των Πρασίνων, Ρεβέκκα Χαρμς και την αντιπρόεδρο, Σκα Κέλερ. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι προοπτικές σχηματισμού νέων προοδευτικών πλειοψηφιών, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη. Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο κ. Ξυδάκης, ο κ. Παππάς και ο κ. Παπαδημούλης.

Σχετικές ειδήσεις