ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Υπάρχει offshore στην εφημερίδα «Αυγή»;

ΝΔ: Υπάρχει offshore στην εφημερίδα «Αυγή»;

Μία απίστευτη καταγγελία έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση πολιτικών κομμάτων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η οποία αφορά την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, την «Αυγή».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη, στο μετοχολόγιο της εφημερίδας «Αυγή» υπάρχει εξωχώρια εταιρεία (offshore), με έδρα την Κύπρο και ποσοστό που αγγίζει το 3%. Για το λόγο αυτό, η το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, να γίνει γνωστό το όνομα της εταιρείας, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της και το φυσικό πρόσωπο που κρύβεται πίσω από αυτήν.

Το θέμα σχολίασε, επίσης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, Σπύρος Καπράλος, στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε πριν από λίγο στην Εξεταστική Επιτροπή για τη δανειοδότηση των κομμάτων και ΜΜΕ την ύπαρξη offshore εταιρείας στο μετοχολόγιο της Αυγής. Η κυβερνητική παράταξη οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς πήγε περίπατο».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, η οποία συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής, απάντησε ότι «μία απλή ερώτηση στο Υποθηκοφυλακείο αρκούσε. Υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας που αφορούν το κτήριο της Κουμουνδούρου» και πρόσθεσε ότι το 2014, η «Αυγή» έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή, δίνοντας την ευκαιρία στον οποιονδήποτε να συμμετάσχει.

Ωστόσο, η κυβερνητική παράταξη οφείλει να απαντήσει αναλυτικά και επίσημα, καθώς το «νόμιμο» στην περίπτωση που αξιοποιούνται μέθοδοι φοροαποφυγής, προσφιλείς σε επιχειρηματικές κάστες όπως οι εφοπλιστές για παράδειγμα, δεν πηγαίνει μαζί με το «ηθικό». Ειδικά, όταν η φοροκαταιγίδα που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιβάλει στον ελληνικό λαό μαίνεται...

Σχετικές ειδήσεις