ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της Ένωσης

Μητσοτάκης: Να διαφυλάξουμε την ακεραιότητα της Ένωσης

Για στιγμές δοκιμασίας για την Ε.Ε. έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη 28 Ιουνίου, στις Βρυξέλλες

Ο κ. Μητσοτάκης πως οι 27 της Ε.Ε. έχουν ευθύνη να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της ΕΕ, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση για Brexit ατυχή. Παράλληλα σημείωσε πως το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία απέδειξε πως ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Αυτές είναι στιγμές δοκιμασίας για την Ε.Ε.

Η απόφαση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε. ήταν ατυχής, αλλά πρέπει να τη σεβαστούμε.

Τώρα εξαρτάται από τη Βρετανική Κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποχώρησης από την Ε.Ε.
Αλλά αποτελεί και ευθύνη των υπόλοιπων 27 κρατών - μελών να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της Ένωσης.

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Αυτό που φάνηκε από το δημοψήφισμα είναι ότι υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία στους Ευρωπαίους πολίτες, που νιώθουν εκτεθειμένοι στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης και απειλούμενοι από τη μείωση των εισοδημάτων τους.

Είναι υποχρέωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (E.P.P.) να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, γιατί είναι προβληματισμοί απόλυτα θεμιτοί.

Την ίδια στιγμή, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία απέδειξε ότι ο λαϊκισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Είναι υποχρέωση των πολιτικών ηγετών να οδηγήσουμε τα έθνη μας, αλλά και την Ε.Ε., σε μία νέα περίοδο του μετά - λαϊκισμού στην πολιτική».

Σχετικές ειδήσεις