ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Λεβέντη κατά COSCO – Τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής

Αιχμές Λεβέντη κατά COSCO – Τάχθηκε υπέρ της απλής αναλογικής

Στο πλευρό της κυβέρνησης τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων για το θέμα της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ.

Ο κ. Λεβέντης υπερασπίστηκε τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα σημειώνοντας πως «δεν υπήρξε πρόθεση του υπουργού ή της κυβέρνησης να μην κυρωθεί η σύμβαση».

Παράλληλα επέκρινε την κινεζική εταιρεία COSCO για την επιστολή που απέστειλε: «Δεν μας αρέσει που οι Κινέζοι έστειλαν μία σκληρή επιστολή σε μία χώρα που ήθελαν να επενδύσουν, αυτά δεν είναι πράγματα. Το ύφος της επιστολής των Κινέζων δεν ήταν το πρέπον. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έδωσαν τις πρέπουσες εξηγήσεις και κακώς κάποιες μερίδες της αντιπολίτευσης σπεκουλάρισαν», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο, τασσόμενος υπέρ της απλής αναλογικής.

«Να προσαρμοστείτε στη νέα πραγματικότητα και να αρχίσετε επαφές, όπως ο πρωθυπουργός. Αλλά εσείς έχετε πλεονεξία και δικτατορική αντίληψη και θέλετε να έχετε μπόνους 50 εδρών», είπε απευθυνόμενος στη Ν.Δ. και κάλεσε ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να ψηφίσουν.

Ο κ. Λεβέντης επεσήμανε ότι η απλή αναλογική ότι ήταν το πρώτο από τα εννέα σημεία που είχε στείλει στον πρωθυπουργό. «Δεν θα την ψηφίσω ενώ ήταν παιδιόθεν αίτημά μου; Και θα υπάρξουν κόμματα που την υποστηρίζουν και δεν θα ψηφίσουν; Δηλαδή τι θέλουν να πάρει 50 έδρες μπόνους ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας;», διερωτήθηκε.

Σχετικές ειδήσεις