ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοκ: Ο Χουλιαράκης «αδειάζει» Καμμένο για τα ειδικά μισθολόγια!

Σοκ: Ο Χουλιαράκης «αδειάζει» Καμμένο για τα ειδικά μισθολόγια!

«Φωτιές» άναψε σήμερα το πρωί (01/07/2016) στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, αφήνοντας αιχμές κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ότι το Υπουργείο αδράνησε στο να αποστείλει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τις προτάσεις του για τα ισοδύναμα μέτρα.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΑΒΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ» - ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Κάτι δεν πάει καλά στην κυβέρνηση. Κάπου η επικοινωνία μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων γίνεται με το... ταχυδρομικό περιστέρι και όχι διά τηλεφώνου ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας...

Συγκεκριμένα, ο κ. Χουλιαράκης δήλωσε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Καμμένου, ότι «έχει βρει τους κωδικούς (μάλιστα τους έχει αναφέρει αριθμητικά και ονομαστικά) του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που θα περικοπούν προκειμένου να βρεθούν ως ισοδύναμα τα χρήματα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια και οι ωριμάνσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτά δεν έχουν ακόμα σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ελεγχθούν και να αξιολογηθούν εάν είναι, όπως πρέπει από πάγιες δαπάνες».

Η δήλωση αυτή του κ. Χουλιαράκη άφησε, όπως ήταν φυσικό, εμβρόντητους, τόσο τον ερωτώντα βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη όσο και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

«Άλλα είχαμε ακούσει από τον κ. Καμμένο», επισήμανε ο κ. Δαβάκης και πρόσθεσε: «Είχε πει ο κ. Καμμένος ότι οι κωδικοί για τους οποίους μιλάτε έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών, τόνισε και ανέφερε παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας για επιστροφές- διαφορές από εξοπλιστικά, την αξιοποίηση της περιουσίας των ενόπλων δυνάμεων κ.ο.κ.».

Υπό το πρίσμα αυτό, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών δήλωσε τα εξής κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του: «Εγώ δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι οι υπουργοί Άμυνας, Παιδείας και Εσωτερικών θα καταθέσουν τις δικές τους ισοδύναμες προτάσεις μόνιμου χαρακτήρα για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια. Ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας είναι άπλετος. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουμε λάβει καμία τέτοια πρόταση. Και εγώ έχω ακούσει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που έχει αναφέρει του κωδικούς του προϋπολογισμού που προτείνει να περικοπούν για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια των Ε.Δ. Περιμένουμε να μας σταλούν στο υπουργείο Οικονομικών για να αξιολογηθούν ότι πρόκειται για περικοπές πάγιων δαπανών, γιατί τέτοιες πρέπει να είναι».

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό αυτό επιβεβαιώνει τη «Βαβέλ» που επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σίγουρα την εκθέτει για ακόμη μία φορά ανεπανόρθωτα.