ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Το δικαστήριο της Χάγης να προασπίσει την ειρήνη και τη δημοκρατία

Παυλόπουλος: Το δικαστήριο της Χάγης να προασπίσει την ειρήνη και τη δημοκρατία

«Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι το forum conveniens, το οποίο μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως κορυφαίος κυρωτικός μηχανισμός, ώστε το διεθνές δίκαιο να αποκτήσει την κανονιστική ισχύ που του αναλογεί, προκειμένου να εμπεδωθεί η ως σήμερα ελλειμματική, σε πολλούς τομείς, διεθνής νομιμότητα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Ολλανδία.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος «η επίσκεψή μου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, συνιστά ένα, οφειλόμενο υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, θεσμικό και πολιτικό ''προσκύνημα'' στο βασικό πυλώνα απονομής της διεθνούς δικαιοσύνης».

Μάλιστα, επισήμανε ότι «o ρόλος αυτός του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, αποκτά, ιδίως κατά την τρέχουσα συγκυρία, πολύ μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογισθεί κανείς, αφενός ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει υπαρξιακούς, κυριολεκτικώς, κινδύνους ως προς την θωράκιση της Ειρήνης και της Δημοκρατίας. Και αφετέρου, ότι το διεθνές δίκαιο και η ολοκληρωμένη εφαρμογή του, είναι το καταλληλότερο μέσο, προκειμένου οι κίνδυνοι αυτοί ν' αποσοβηθούν».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων