Παναγούλης: Δεν ψηφίζω τον εκλογικό νόμο - Δεν έχει καμία σχέση με την απλή αναλογική

Παναγούλης: Δεν ψηφίζω τον εκλογικό νόμο - Δεν έχει καμία σχέση με την απλή αναλογική

Κατηγορηματική δήλωση ότι δεν θα ψηφίσει το σχέδιο νόμου του εκλογικού νόμου έκανε μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης.

«Δεν θα ψηφίσω αυτόν τον ερμαφρόδιτο νόμο, ο οποίος δεν έχει σχέση με την απλή αναλογική», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι, θα υπερψηφίσει το άρθρο για την ψήφο στα 17 και θα ψηφίσει «παρών» στο άρθρο για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, δεν τήρησε τις προεκλογικές της υποσχέσεις και αναφέρθηκε ειδικότερα στην πρόταση νόμου για την απλή αναλογική που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012.

«Τότε λέγατε πως πρέπει να πάρει τέλος μια πολιτική ανωμαλία, χωρίς αποκλεισμούς και με κατάργηση του ορίου του 3%» ανέφερε.

Επίσης ο ανεξάρτητος βουλευτής χαρακτήρισε «ολίσθημα», τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι έως τις 20 Ιουλίου, υπάρχει πολιτικός χρόνος για να βρεθούν οι τρεις βουλευτές που λείπουν για να διαμορφωθεί η πλειοψηφία των 200 βουλευτών που χρειάζονται για να ισχύσει αμέσως ο νέος νόμος.

«Δεν εννοούσα αυτό. Τις αποστασίες τις έζησα και εγώ», απάντησε ο κ. Κουρουμπλής και σημείωσε ότι αυτό που εννοούσε ήταν πως τα προοδευτικά κόμματα πρέπει έως τότε να το ξανασκεφθούν.