Βαριές κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων»

Βαριές κατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για την εφημερίδα «Κήρυκας Χανίων»

Σφοδρή επίθεση εξαπολύει με σημερινή του ανακοίνωση (13/07/2016) ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας «Κήρυκας Χανίων».

«Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, υπήρξαν αποκαλύψεις σχετικά με την εφημερίδα "Κήρυκας Χανίων", που εκθέτουν πλήρως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναγράφεται στο πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη για το 2012, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι μέτοχος της εταιρείας "Κήρυξ ΑΕ", η οποία το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ!», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι αποκαλύψεις αυτές είναι ενδεικτικές του συστήματος διαπλοκής που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται πλέον και άμεσα εμπλεκόμενος», προσθέτει η Κουμουνδούρου.

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη, που με κάθε ευκαιρία προβαίνει σε μεγαλόστομες διακηρύξεις για τη διαφάνεια και το "νοικοκύρεμα", να δώσει άμεσα εξηγήσεις, τόσο σχετικά με το ποσόν που χρωστούσε η εφημερίδα όταν προχώρησε στη σύναψη του δανείου, όσο και για το συνολικό ποσό στο οποίο ανέρχονται σήμερα τα χρέη της εταιρείας στην οποία είναι μέτοχος», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.