ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ για την κατάσταση στα Εξάρχεια

Βουλή: Ερώτηση 17 βουλευτών της ΝΔ για την κατάσταση στα Εξάρχεια

Στάση ανοχής απέναντι σε «γνωστούς αγνώστους» και «μπαχαλάκηδες» και πολιτική υποχώρησης του κράτους, καταλογίζουν στην κυβέρνηση με επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Αποτελεί ντροπή για ευνομούμενη πολιτεία, αναρχικοί να παρελαύνουν ελεύθερα, κραδαίνοντας στα χέρια τους όπλα και περίστροφα αναρτώντας σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο» και «αυτόκλητες ένοπλες ομάδες να επιχειρούν να επιβάλουν την κατ' αυτούς νομιμότητα προβαίνοντας ακόμη και σε δολοφονίες», αναφέρουν στην επερώτηση τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα εγκαλούν την κυβέρνηση ότι «αδυνατεί να προστατεύσει τη λειτουργία δημοσίων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών στην περιοχή» καθώς και ότι «επιλέγει η ίδια να υποβαθμίσει το ρόλο της καταργώντας τις ομάδες άμεσης επέμβασης όπως την Ομάδα Δέλτα, τις πεζές περιπολίες και απομακρύνοντας τις διμοιρίες των ΜΑΤ από το κέντρο της Αθήνας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μάκης Βορίδης, ο Βασίλης Κικίλιας , ο Χαράλαμπος Αθανασίου και ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ζητούν από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Νίκο Τόσκα να πληροφορηθούν ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για την προστασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας αλλά και των 20 και πλέον δημοσίων κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη.

Επίσης, ρωτούν ποια είναι η πρόοδος των ερευνών για τη δράση της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας και των ένοπλων ταγμάτων των Εξαρχείων.

Σχετικές ειδήσεις